Dilini Kaybeden Bir Millet Her Şeyini Kaybetmiş Demektir Sözü ile İlgili Kompozisyon

Dilini kaybeden bir millet her şeyini kaybetmiş demektir sözü ile ilgili kompozisyon yazınız.

Dil bir milletin en önemli varlığıdır. Nerede olursa olsun milletin temsilci konuştuğu dilidir. Bu anlamda dil, bir millet için çok şey ifade ediyor diyebiliriz. Dolayısıyla dilimize gereken önemi göstermek hepimizin en öncelikli sorumluluğudur. Yani Türkçe karşılığı varken yabancı kelimeler kullanmaya çalışırsak aslında dilimiz çok büyük bir saygısızlık etmiş oluruz. Buna hiç gerek yoktur.

Bizim millet olarak tüm dünyaya varlığımız kanıtlayan ana dilimiz, güzel Türkçemizdir. O yüzden dilimizi gururla konuşmalıyız, her yerde Türkçe kelimeler kullanmaya özellikle dikkat etmeliyiz. Eğer dile gereken önemi vermezsek, dilimiz yozlaşır. Yani özünü kaybeder. Dilini kaybeden bir millet ise her şeyini kaybetmiş demektir.

Milli kültürümüz, tarihimiz, sanatımız, edebiyatımız kısacası bütün her şeyimiz dilimiz sayesinde hayat bulur. Bu noktada dilimiz kimliğimizdir sözü akıllara gelmektedir. Sonuç olarak her yerde ve her koşulda Türkçemizi severek kullanmalıyız. Türkçe bizim her şeyimizdir. Milletimizin en güzel kanıtıdır. Dilimizle gurur duymalıyız diye düşünüyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski