En Kudretli İnsan Kendini İdare Edebilen İnsandır Kompozisyon

En kudretli insan kendini idare edebilen insandır sözü ile ilgili kompozisyon yazınız. Metne konuya uygun bir başlık koyunuz.

İnsanlar küçükken hep balkıma muhtaçtır. Anne babaya, arkadaşa, öğretmen muhtaç olurlar. Çünkü o zaman gelişimlerini henüz tamamlamış sayılmazlar. Büyüdükçe kendi kendimize yetmeyi öğreniyoruz. Bunun diğer adı da aslında hayatı öğrenmektir.

İnsanlar hayatı öğrenerek güçlü olmayı, tek başına ayakta kalmayı başarabildiğini görünce kendine güven duymaktadır. Bu noktadan bakınca diyebiliriz ki en kudretli insan kendini idare edebilen insandır. Büyüyüp yetişkin olan bazı insanlar da kendine yetmeyi öğrenememiş oluyor. Onlar tek başlarına her işin üstesinden gelemiyor. Daima bir yardımcıya ihtiyaç hissediyorlar. O kişiler kendini gerçekleştirmeyen insanlardır. Burada demek istediğim insanlar eğitime, sorumluluk verilmeye muhtaçtır.

Bir çocuğa küçük sorumluluklar verilmesi gerekiyor. Çocuk o işi başardığında kendine olan güveni de artmış oluyor. Yani sorumluluk, öz güvenimizi geliştiriyor ve kendini idare etmeyi öğretmeyi öğretiyor insana. Aslında bütün iş öncelikle ailede bitiyor. Çocuğun yapabileceği işleri anne baba, o yapamaz deyip kendileri yaparsa sorun burada başlıyor. Bütün işini anne babası yapan çocuklar büyüyünce de kendini idare etmekte oldukça zorlanıyor. Bu da o çocuğun kendini güçsüz hissetmesine yol açıyor.

Sonuç olarak kudretli olmayı istiyorsak kendi işlerimizi kendimiz yapmasını öğrenmeliyiz. Sorumluluk bilinci kazanmalıyız. Böylelikle kendimizi idare etmeyi kolaylıkla başarabiliriz. Yani ayaklarımız üzerinde durabiliriz. Kudretli olmanın ve kendini idare etmenin en güzel yolu budur.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski