Acele İşe Şeytan Karışır ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü tamamladığınızda acele işe şeytan karışır atasözü ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir sahibi olacaksınız.

Açık konuşmak gerekirse aceleyle yapılan işlerde kesin bir aksilik yaşanıyor. Hal böyleyken birçok insan aceleciliği huy edinmiştir. Onlar ister ki işim hemen tamamlansın, bitsin. Oysa aceleye getirilen bir işte verim alınamaz. Bir yerde mutlaka hiç istemediğimiz terslik oluyor. Bu yüzden işlerimizi yaparken biraz sabırlı, sakin kalmak daha doğru olacaktır. Yani aceleyle yapılan işlerde şeytan devreye girerek bir aksiliğe neden olur.

Telaşa, aceleye hiç gerek yoktur. Bir iş yaparken son derece dikkatli olmak gerekir. Yani çabuk davranarak işi bitireyim derken aslında işin bitmesine engel oluyoruz, farkında bile değiliz. Acelecilikten kimseye bir yarar gelmez. Bunu iyi düşünmeliyiz. Zira büyüklerimizin bir bildiği var ki böyle demişler. Nasihatlere kulak vermek lazımdır. Bu sözde de çok önemli bir hayat tecrübesi vardır.

Ben çevremde görüyorum. Hatta ailemde bile karşılaşıyorum. Bazı konularda insanlar sanki çok geç kalınmış gibi acele ediyor. Sanki böyle dünyanın sonu gelmiş, herkes işini bitirmiş de bir tek onlar kalmış gibi tez elden davranıyorlar. Ama bir müddet sonra bir yerde olumsuzluk oluyor. İşler iyice karışıyor. Dolayısıyla yaptığımız işlerde kontrollü olmalıyız. Hızlı davranıp da dikkatsizliğe, herhangi bir kazaya yol açmamalıyız.

Sonuç olarak ne iş yaparsak yapalım, önemli olan planlı, programlı olmaktır. Acele ile yapılan bir iş, düzensizliğe neden olur. Bunun neticesinde işler yolunda gitmez. Adeta her şey sarpa sarar. O yüzden sakince hareket edelim ki işimiz yolunda gitsin değil mi?

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski