Benim Öğretmenim Konulu Kompozisyon

Benim öğretmenim ile ilgili kompozisyon yazınız.

İlkokul yıllarında köyümüze bir öğretmen gelmişti. Genelde siyah takım elbise giyerdi. Onu fazla tanımıyordum. Sert bir görünüme sahipti. İlk başlarda ondan çok korkuyordum. İlerleyen yıllarda derslerimize girdi. Zaman geçtikçe onun ne kadar iyi bir eğitimci olduğunu anladım. Bende çok güzel etkiler bıraktı. O günden itibaren hep öğretmen olmayı hayal ettim.

Öğretmenim sevgi doluydu. Bizi kendi çocukları gibi görürdü. Onlardan hiç ayırt etmezdi. Ayrıca doğaya, fidanlara özel bir ilgisi vardı. Köyümüzde onun sayesinde ağaçlandırma faaliyetleri yaptık. Dersleri çok güzel anlatırdı. Bizim iyiliğimiz için çok çabalardı. Mutlaka okumak gerektiğini her fırsatta öğütlerdi. O zaman daha küçüktüm, pek anlamıyordum olayın ciddiyetini. Ancak şimdi geriye dönüp baktığımda öğretmenimiz çok haklıymış. Bir meslek sahibi olmak kadar güzel bir şey yokmuş. Bunun için de okumak gerekirmiş.

Benim öğretmenim halden anlayan biriydi. Kocaman bir yüreği vardı onun. O kalbe bütün öğrenciler sığardı. Çünkü sevgisi, merhameti çok genişti. Ben köyde eğitimimi tamamladım. Eğitim yolculuğuma şehirde devam etmeye başladım. Aradan yıllar geçti. Köyden uzak kaldığım için biraz hasretlik çekiyordum. Çünkü daha önce köyden hiç ayrılmamıştım. Lise son sınıfa geldiğimde okulu bırakmayı düşündüm. Okula gitmediğimi duyan ilkokuldaki öğretmenim bir gün köyde beni yakaladı. Okula götürdü. Bir sorunum olup olmadığını anlamaya çalıştı. Hatta beni tekrar okuluma bırakmayı düşündüğünü söyledi. Onun yanında çok utanmıştım. Oradan ayrıldıktan sonra gidip bir tenhada kendime ağladım.

Ertesi gün öğretmenimin yanına gittim. Okuluma devam etmek istediğimi söyledim. Beni arabasıyla şehre götürdü. O günden sonra okuluma daha bir sıkı sarıldım. Artık hiçbir zaman okulumu aksatmadım. Yine aradan uzun zaman geçti. Aylar yılları kovaladı. Şimdi ben de bir öğretmen oldum. Öğrencilerime faydalı olmaya çalışıyorum. Bütün bunlar benim için bir hatıra kaldı. Şimdilerde hatırladıkça içimde garip bir his oluşuyor. Hüzünleniyorum. Öyle işte. Çok değer verdiğim öğretmenime hep saygı duyuyorum. Kendisi benim hakkımda ne düşünüyor bilmem ama ben onu çok seviyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski