Başarının İzahı Başarısızlığın Mazereti Yoktur Kompozisyon

Başarının izahı başarısızlığın mazereti yoktur sözü ile ilgili kompozisyon örneğimize göz atabilirsiniz. Yazıya uygun bir başlık belirleyiniz.
 
Yakalanan bir başarı izah istemez. Yani kişi belli bir emek vermiştir. Bunun neticesinde başarılı olmuştur. Bunu uzun uzadıya açıklamaya gerek yoktur. Başarısızlık da tembellikten kaynaklanır. İnsan çalışmadığı zaman, hiçbir şekilde başarılı olamaz. Bunun için ayrıca bir mazeret üretmek anlamsızdır.
 
Örneğin bir öğrenci derslerine sürekli çalışıyorsa, öğretmenlerini dikkatle dinliyorsa sınavlarda başarılı olacaktır. Başka bir öğrenci de derslerini ciddiye almıyorsa, konu anlatımlarını dinlemiyorsa o da doğal olarak başarısız olacaktır: Bu durum bütün alanlarda geçerlidir. Yani başarı hak edilmiştir., bunun izahı olamaz. Başarısızlık da hak edilmiştir. Çünkü ilgili kişi işini önemsememiştir. Bunun için de yok ben çalışamadım, başka işim çıktı gibi mazeretlere sığınmak yersiz olur.
 
Yaptığımız işlerde başarılı olmak tabii ki bizi mutlu eder. Başarısız olmak da ister istemez üzer. Burada çalışmak devreye giriyor. Kimisi çalışmaya önem verirken kimisi de çalışmaya yanaşmıyor. Bu yüzden çalışkanla ve tembeller diye iki zıt kutup var. Siz çalışkanlardan olun derim. Pişman olmazsınız.
 
Kısaca özetlemek gerekirse başarı da başarısızlık da insanın kendi tutumuna bağlıdır. Sorumluluklarını yeterince bilen ve çalışan kişi hangi işle meşgul olursa olsun başarı sağlayacaktır. Ancak tembelce yaşamaya alışmış bir kişi de haliyle başarısızlığın pençesinde kıvranacaktır. Dolayısıyla bunları izah etmek ve mazeretler üretmek gereksizdir. Aslında her şey apaçık ortadadır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski