Cumhuriyet Fazilettir ile İlgili Kompozisyon

Cumhuriyet fazilettir ile ilgili kompozisyon yazımızdan faydalanabilirsiniz. Kısa olsun derseniz bu yazı oldukça uygundur. Metne güzel bir başlık koyunuz.
 
Cumhuriyet ve fazilet arasında yakın bir ilişki vardır. Cumhuriyet bir yönetim biçimin adıdır. Bu yönetim şeklinde halkın iradesi ön plandadır. Yani halk kendi kararıyla devleti yönetenleri seçmektedir. Fazilet ise güzel ahlak, erdem, iyi ve güzel olanı ifade eder. Bu anlamda Türk milletimiz için en faziletli yönetim şekli cumhuriyettir diyebiliriz.
 
Cumhuriyet, içinde kadın ve erkek eşitliği, hoşgörü, ifade özgürlüğü konularını barındırır. Milletimiz için bu özellikler çok önemlidir. Bir ülkede halkın kendi yönetimini kendi eliyle seçmesi o halk için bir fazilettir. Yani halkın yararına olan bir şeydir. Dolayısıyla egemenliğin millete ait olması anlayışı, cumhuriyet yönetimiyle pekiştirilir.

Cumhuriyet bilime, akla, irfana önem vermektedir. Bunun neticesinde o ülke, her anlamda gelişme fırsatı bulur. Yani çağdaş uygarlık seviyesine cumhuriyetle ulaşılır. Halkın düşünce özgürlüğüne sahip olması yeniliklerin kapısını aralar. Böylelikle farklı görüşler, saygı çerçevesinde ülkenin yararına ortak noktada buluşur. Bu da ülkenin daima ileriye gitmesi demektir.

Sonuç olarak milletler yönetimde söz sahibi olmak ister. Cumhuriyet de insanlara bu fırsatı sunmaktadır. Halkın yönetimde söz sahibi olmaması faziletten uzaktır. Oysa cumhuriyet yönetiminde halk özgürdür, karar verme yetkisine sahiptir. Geleceğini kendi eliyle belirler. Kısacası cumhuriyet bir millet için fazilettir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski