Güven Duygusu ile İlgili Kompozisyon

Sizlere güven duygusu ile ilgili kompozisyon konusundan kısaca bahsedeceğim.

İnsanlar arasındaki sağlam ilişkilerin temelinde güven duygusu yatar. Bir insanın güvenini kazanmışsanız, onun attığı her adımdan emin olabilirsiniz. İnsanın yaptığından, ettiğinden emin olmak, kuşkuya yer vermemek güvenmektir. Bu da toplumsal ilişkilerin vazgeçilmez bir parçasıdır. Dolayısıyla güvenilir olmak çok önemli bir meziyettir.

Her gün toplum içine karışıyoruz. Bu süreçte tabii ki arkadaşlarımız oluyor, yakınlık kurduğumuz kişiler oluyor. Yeri geldiğinde onlarla aynı sofrayı paylaşıyoruz. Ancak söz konusu güven olunca orada bir durmak lazım gelir. Çünkü herkesin içi dışı aynı olmayabiliyor. Bazı insanlar yüzünüze gülerken arkanızdan iş çevirebiliyor. Onun için iletişim halinde olduğumuz herkesi çok iyi tanımalı, analiz etmeliyiz. Çevrenizde güvendiğiniz insanlar biriktirmek aslında en güzel yatırımdır. Zira insan fikirlerini, duygularını, iç dünyasını paylaşma gereği duyar. Bu düşüncelerinizi paylaşacağınız kişiye de güvenmek zorundasınız. Onun gerçek anlamda sizin için güvenilir bir tarafı varsa, o zaman şanslısınız demektir.

Sonuç olarak insanoğlu var olduğu müddetçe güven problemi de her zaman gündemde kalmaya devam edecektir. Bu yüzden yalan dolandan uzak durmak gerekir. Özü sözü bir insan olmak gerekir. Kimsenin ardından iş çevirmemeliyiz. Kısacası her şeyden önce biz iyi bir insan olmalıyız. Çevremizdekilerin güvenini kazanmaya çalışmalıyız. Sağlam ve yıkılmaz temeller güven duygusuyla ayakta durur. Bunu unutmamalıyız.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski