Başarının Bedelini Bir Dönem İçin Ödemeyenler Başarısızlığın Bedelini Bir Ömür Boyu Öder Kompozisyon

Başarının bedelini bir dönem için ödemeyenler başarısızlığın bedelini bir ömür boyu öder sözü ile ilgili kompozisyon yazdım. Yazıya anlamlı ve kısa bir başlık koyabilirsiniz.

Başarının da başarısızlığın da bir bedeli vardır. Başarı için katlandığımız zorluk belli bir dönemi kapsar. Ancak başarısızlığın eziyeti ömür boyu sürer. Yani her şekilde başarıya odaklanmak gerekir. Bunun için fedakarlıkta bulunup çalışıp didinmeliyiz.

Hayatta hiçbir şey kolaylıkla kazanılmıyor. Dolayısıyla ortada bir emek olmalıdır. Bu süreçte birçok zorluk yaşarız, ter dökeriz. Ama bunlar geçici bir durumdur. İşin sonunda başarıyı yakalamak vardır. Başarı yakaladıktan sonra ise artık refaha ereriz. Mutluluk o zaman yanı başımızda olur. Oysa işi savsaklarsak, fedakarlık yapmazsak, alın teri dökmezsek doğal olarak başarısız oluruz. Bunun etkileri de bir ömür boyu yakamızı bırakmaz.

Pişmanlık yaşarız, kafamızı taşlara vururuz ancak kaybettiğimiz yıllar bir daha asla geri gelmez. O yüzden en önemlisi işlerimize gereken özeni göstermektir. Sorumlulukla hareket edip çalışmak, alın teri dökmektir. Çünkü hiçbir emek karşılıksız kalmaz. Başarılı olduktan sonra hayattaki her şey bizim için çok daha kolay bir hale dönüşür.

Sonuç olarak bir şeyler kazanmak için hep bir bedel ödemek durumu vardır. Bundan dolayı çalışmaktan kaçınmamalıyız. Siz bir şeyi ne kadar istiyorsanız o oranda çalışırsınız. Başaramamaktan korkmayınız. Hak etmediğiniz bir şeyi asla kazanamazsınız. Böylelikle bir ömür bunun acısını çekersiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski