Vatanını seven bir öğrencinin sorumlulukları konulu bir konuşma metni yazınız.

Sınıfta sunmak üzere vatanını seven bir öğrencinin sorumlulukları konulu bir konuşma metni yazınız. Aşağıya konu ile ilgili örnek bir kompozisyon yazdım.
 
Arkadaşlar vatanını seven bir öğrenci okumaya önem verir. Onun ilerisi için mutlaka bir hedefi vardır. Yani okuyup kazanmak istediği bir bölümden mezun olmak ister. Bu sebeple derslerine daha çok çalışır. Sorumluluklarını iyi bilir. O öğrenci iş sahibi olunca vatanına hizmet edecektir. Böylelikle hem kendi geleceğini kurtarmış olacak, hem de vatan için çalışacaktır.
 
Vatanını seven bir öğrenci bilinçli hareket eder. Planlı ve programlıdır. Nerede, nasıl davranacağını önceden düşünür. Toplumdaki kurallara gerektiği gibi uyar. Mesela çöpleri yere atmaz. Ailesine, öğretmenlerine, kısacası büyüklerine her daim saygılı davranır. Yalandan uzak durur. İyi bir insan olma yolunda ilerler. Milli ve dini değerlerine sahip çıkar, saygı duyar.
 
Onun duyarlılığı çevresine örnek olur. Okuldaki görevlerini layıkıyla yerine getirir. Onun sorumluluk göstermesinden sınıf arkadaşları da olumlu etkilenir. Böylece herkeste sorumluluk bilinci oluşur. Vatanını seven bir öğrencinin bu dönemdeki en büyük sorumluluğu okul hayatını önemsemesidir. Bu anlamda derslerini aksatmadan çalışmayı alışkanlık haline getirir. Ödevleri ne ise onları severek yapar.
 
Sonuç olarak eğitim onun için bir numaralı sorumluluktur. Çünkü eğitimle birlikte vatanımıza en güzel hizmeti yapmış oluruz. Nasıl mı? En başta aldığımız eğitimle cahilliği yeneriz. Kendimizi geliştiririz. Donanımlı, kültürlü bir insan oluruz. Mesleğe başladığımız andan itibaren vatanımıza katkımız olur. Konuşmam burada bitmiştir. Beni dinlediğiniz için hepinize teşekkür ederim.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski