Sonbahar Mevsimi ile İlgili Kompozisyon

Sonbahar ile ilgili kompozisyon yazınız. Aşağıya konu ile ilgili kısa bir kompozisyon yazdım. Başlığı kendinize göre belirleyiniz.

Sonbahar mevsimi artık geldiğini hissettirmektedir. Bu durumu havalarda ve ağaçlarda görülen bazı değişiklikler anlıyoruz. Örneğin havalar artık soğumaya başlar. Akşamları üzerimize hırka giyme ihtiyacı duyarız. Hele iç kesimlerde yaşıyorsanız bunu daha belirgin hissedersiniz. Ağaçların yaprakları da yavaş yavaş sararmaya başlar. İşte o zaman anlarsınız ki artık sonbahar mevsimi kendini göstermektedir.

Sonbahar mevsimini kendine has kılan bazı yönleri vardır. Mesela sonbaharda her yer sapsarı olur. Bu yüzden sonbahar sarı rengi çağrıştırır. Bununla birlikte sararmış yapraklar yollara dökülürken duygularımız da hareket geçer. Yani insanın içini tatlı bir hüzün kaplar. Hatta sonbahar üzerine birçok şairimiz de şiir yazmıştır. Onlar bu mevsimin hissettirdiği hüznü şiirle ifade etmek istemiştir. Sonbaharda her şey bir başka güzelliğe bürünür. Doğaya sarının bütün tonları hakim olur. Bütün bunlar bize kartpostallık görüntüler sunar. O manzaralar insana tarif edilemez mutluluklar tattırır. Eline fotoğraf makinesini alan birçok insan sarı renklerin verdiği güzellikler içinde sevdikleriyle, aileleriyle fotoğraf çekinir. Bunlar ilerleyen zamanlarda hatırlarımız olarak albümde yer alır.

Sonuç olarak her mevsim kendine özgü birçok özellik taşır. Sonbaharı güzel yapan da doğaya kattığı sarı tonlardır. Bu renk cümbüşü hüzünlendirir. Ancak bu hüzün tatlı bir duygudur. Onun etkisiyle dilimizden güzel sözler dökülür. Özellikle şiire ilgisi olanlar sonbahar mevsimini daha çok sever. Farklı şehirlerde okuyanlar için ise sonbahar aileden, memleketten ayrılık demektir. Kısacası sonbahar herkese farklı heyecanlar yaşatır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski