Tatlı Dil Her Kapıyı Açan Sihirli Bir Anahtardır Kompozisyon

Tatlı dil her kapıyı açan sihirli bir anahtardır sözünü açıklayan bir kompozisyon yazınız. Aşağıya konu ile ilgili kompozisyon yazdım. Metne kısa bir başlık koyabilirsiniz.

İnsanlarla ilişkilerimizde elimizde büyük bir anahtar vardır. Bu anahtarı kullanmasını bilirsek, açamayacağımız kapı yoktur. Çünkü bahsi geçen anahtar sihirli bir özelliğe sahiptir. Onun karşısında yıkılmaz görünen bütün sert kayalar bile yumuşar, erir adeta. Onun adı tatlı dildir.

Tatlı dil, gönül okşayan sihirli bir anahtara benzer. Bütün anlaşmazlıklar onunla sona erer. Katı kalpler onunla hayat bulur, yeniden doğar. Bu yüzden iletişim anlamında yapıcı olmayı sağlayan tek yol tatlı dilli olmaktır. Örneğin kızgın bir anne çocuğuna her şeyi rahatlıkla yaptırmaz veya öğretmez. Çünkü konuşması ve takındığı tavır serttir. Bu da çocuğun hoşuna gitmez. Oysa o anne, çocuğuna sevgiyle yaklaşırsa tatlı dil kullanırsa o çocuk da hiç sorgulamadan annesinin dediğini yapacaktır.

Üslubu sert biriyle kimse anlaşamaz değil mi? Hatta sert tavrından rahtsız olduğunuz bir insanın yapmanızı istediği şeyleri bilerek yapmak istemezsiniz. Ona inat edersiniz adeta. Çünkü onun dili sivridir. Sizi rahatsız eder. Ancak aynı kişi tatlı dil kullanmayı başarırsa sizi de etkisi altına alacaktır. O zaman onun dediklerini kolaylıkla yaparsınız.

Sonuç olarak çocuklarımıza tatlı dille yaklaşmalıyız. Onların kalbini kazanmalıyız. Bu durum her yaştan insanlar için de geçerlidir. Uyumlu olmayı öğrenmeliyiz. Her gün insanlarla iç içe olduğumuz için tatlı dile gereken önemi vermeliyiz. İşte insanlar arasında anlaşmayı, uyumlu olmayı sağlayan tek çare tatlı dildir.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski