Merhamet İnsana Yakışan En Güzel Duygudur Kompozisyon

Merhamet insana yakışan en güzel duygudur sözünü açıklayan bir kompozisyon örneğimize göz atabilirsiniz. Yazıya kısa ve anlamlı bir balık belirleyiniz.
 
Merhamet belki de dünyadaki en güzel duygudur. O eksik olursa kalplerimiz katılaşır. Adeta taş kalpli bir insan olur çıkarız. Oysa bütün yaraların iyileşmesi tamamen merhamete bağlıdır. Çünkü merhamet yumuşak kalpli olmak demektir. Bu yüzden merhamet kelimesi bana anneyi çağrıştırıyor. Onların kocaman yüreği sıcacıktır. Zira anneler yavrularına karşı sınırsız bir merhamet besler.
 
İçinde bulunduğumuz dönemler insanların birbirine karşı tahammülsüzlüğünün arttığı bir dönemdir. BU dönemde merhamet duygusuna çok daha fazla ihtiyacımız vardır. Çevremizde olsun, haberlerde olsun şiddet olayları görüyoruz. Hayvanlara eziyet edildiğini okuyoruz. Bütün bunlar merhametsizliğin ciddi boyutlara ulaştığını göstermektedir.
 
Üzülerek söylüyorum ki çağımızda teknoloji adına her şey gelişti lakin merhamet duygusu da kalplerimizden bir o kadar azaldı. Bunu önlemenin yollarını aramak gerekiyor. Okullarda çocuklara sevgi, merhamet gibi duyguların aşılanması oldukça önemlidir. En başta da iş, anne ve babalar düşüyor. Aile çocuğun sevgi, ilgi gibi ihtiyaçlarını karşılama noktasında son derece hassas olmalıdır.
 
Sonuç olarak merhametin olduğu bir kalpte öfkeye, şiddete yer yoktur. Bu yüzden kalbimiz merhamet duygusuyla dolup taşımalıdır. Buna gerçekten çok ihtiyaç duyuyoruz. Zira insana yakışan en güzel şey merhamettir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski