Öğretmene Verilen Değer ile İlgili Kompozisyon

Faydalı olması amacıyla öğretmene verilen değer ile ilgili bir kompozisyon örneği yazdım. Metni okuduktan sonra başlık koymayı unutmayınız.

Eğitim çağına geldiğimizde okula başlayıp öğretmenle tanışıyoruz. On altı yıl gibi bir sürede eğitim hayatımızı tamamlıyoruz. Bu süreçte öğretmenlerimiz bize rehberlik ediyor. Neyin iyi, neyin kötü olduğunu onlar vasıtasıyla öğreniyoruz. Yani öğretmen, insan yetiştirme noktasında önemli bir role sahiptir. Bunu yaparken gönlünü ve vicdanını da işin içine katıyor.

Öğretmenden aldığımız eğitim öğretimle hem bilgi ve becerimizi artırıyoruz hem de güzel davranışlar ediniyoruz. Hatta öyle zamanlar oluyor ki öğretmen ailemizden birine dönüşüveriyor. Yeri geliyor öğrenmeyi öğretiyorlar bize, yeri geliyor dertlerimize ortak oluyorlar. Bu sayede daha iyi yerlere geliyoruz. Dolayısıyla onların toplumdaki değeri gitgide artıyor.

Bir öğrenci için öğretmenin sevgisi, şefkati her şeyden daha anlamlı oluyor. Öğretmen bazen annemiz oluyor, bazen babamız oluyor. Bir sorunumuz olunca arkadaş olup dertlerimizi dinliyor. Onun samimiyeti, bizi sabırla dinlemesi kişilik gelişimimiz için çok kıymetlidir. Demek istediğim asıl konu, karakterimizin şekillenmesinde öğretmenin değeri göz ardı edilemez.

Kısaca anlatmak gerekirse öğretmen her anlamda değerli bir karakterdir. Onlara saygı duymak lazımdır. Çünkü öğretmenler bunu fazlasıyla hak ediyor. Sonuç olarak öğretmenlik eskiden olduğu gibi günümüz koşullarında da değeri yüksek olan bir meslektir. Öğretmenin değerini artıran bir başka etken de gönül işi olmasıdır. Dolayısıyla insanlar için en önemli ihtiyaçlardan biri olan eğitim, öğretmenlerle birlikte daha ileri bir noktaya taşınıyor.

16 Yorumlar

Daha yeni Daha eski