Acı Duyabiliyorsan Canlısın, Başkalarının Acısını Duyabiliyorsan İnsansın Kompozisyon

Acı duyabiliyorsan canlısın, başkalarının acısını duyabiliyorsan insansın ile ilgili kompozisyon yazınız. Yazınıza uygun bir başlık koyunuz.

İnsan kalbi acıyı her zaman hissedebilir. Bu çok normaldir. Hayatın içinde bize acı veren birçok olay, durum, kaza ya da afet olabiliyor. Anlayacağınız bu hayatta her insanın türlü türlü acısı vardır. Kimileri bu acıyı yüreğine gömer. Hiç kimseye anlatamaz. Bazılarını ise dışarıdan gözlemleriz. Önemli olan acılara ortak olmaktır.

İnsan kalbi, duyguları olan bir varlıktır. Birisi başkasının acısını yüreğinde duyabiliyorsa insan olma yolunda çok mesafe kat etmiştir. Zira asıl insan vurdumduymaz olamaz. Sadece kendini düşünüp yaşayamaz. Bu dünyada neler yaşandığını gözlemler. Başkalarının ne acılarla baş etmek zorunda kaldığını fark eder. Hastalık mı dersiniz ya da daha başka dertler mi dersiniz, her an her türlü acıyla sınanabiliriz. O yüzden başkalarının acısına ortak olmak lazım gelir. Acıları hep birlikte paylaştığımız takdirde yaşadığımız kötü duygular hafifler. Her acıya tek başımıza yüreğimiz dayanmaz. Bundan dolayı acının paylaşılması çok kıymetlidir.

Sonuç olarak başkalarının acısından etkilenmek insan olduğumuzu gösterir. Her şeye gülüp geçmek insanın doğasına aykırı bir durumdur. Biz mutluyuz belki ama başkaları nice acılar çekiyor. Herkesin faklı farklı derdi var. Bazı insanlar hastalıkla mücadele ediyor. Bazıları bir kazada ailesini, yakınlarını kaybediyor. Kimisi huzursuzluk yaşıyor, kimisi borcunu ödemek için çırpınıyor. İnsan olmak ise başkalarının acısını duymayı, onlara yardımcı olabilmeyi gerektirir. Kısacası başkasının acısını duyabiliyorsak, gerçek manada insan olmuşuz demektir.

5 Yorumlar

Daha yeni Daha eski