Güç Olan Kahramanca Ölmek Değil Kahramanca Yaşamaktır ile İlgili Kompozisyon

Güç olan kahramanca ölmek değil kahramanca yaşamaktır sözü ile ilgili bilgilendirici metin yazınız. Kompozisyon yazınıza kısa ve uygun bir başlık koyunuz.
 
Kahramanlar vatanı için savaşır ve gerektiğinde şehit olur. Bu onlar için güç bir durum değildir. Ortada vatan mücadelesi vardır. Vatanını seven her kahraman da ölümü bile göze alır. Asıl zor olan ise kahramanca yaşamaktır. Yani bir ömür boyu vatanına hizmet aşkıyla yaşamak çok zordur. Bunu herkes yapamaz.
 
Milli Mücadele adını verdiğimiz Kurtuluş Savaşında birçok kahramanlık destanı yazılmıştır. Evinden, yuvasından ayrılıp cepheye koşan binlerce vatan evladımız kahramanca şehit olmuştur. Onların bu mücadelesi vatan aşkındandır. Bağımsızlık ruhuyla hepsi de düşmana karşı koymuş, canını feda etmiştir. Bu anlamda onlar bizim simsiz kahramanlarımızdır. Dolayısıyla tarihimize bakarak kahramanlık örneklerinden gerekli dersleri çıkarmalıyız.
 
Vatanımız için tarihteki birçok savaş tam anlamıyla bir dönüm noktası olmuştur. Milli mücadele de bunların başında gelir. Düşmanlar ülkemizi her taraftan kuşatıp parçalamak isterken bir şeyi dikkate almamışlardır. O da milletimizin kahramanlığı, cesareti ve yüreğindeki, vatan sevgisiydi.
 
Sonuç olarak kahramanlık nedir bilmiyorsanız Milli Mücadeleyi göz önüne almalısınız. Çünkü o dönemde kadınından erkeğine, çocuğundan büyüğüne nice kahramanımız olmuştur. Onlar vatanımızın özgürlüğü için hem düşman mücadele etmiş hem de güç koşullarla mücadele etmiştir. Bu vatanın çok zor günler içinde kurtuluşa ermesini sağlayan kahraman ecdadımızı asla unutmamalıyız. Biz de vatanımız adına çalışmalı ve onu yüceltmeliyiz.

3 Yorumlar

Daha yeni Daha eski