Affetmek Konulu Tiyatro Metni

“Af, insanlık dilinin en tatlı kelimesidir.” (Victor Hugo) Yukarıdaki cümleden yola çıkarak “affetmek” konulu tiyatro metnini öğretmeninizin yönlendirmesiyle grup olarak yazınız. Yazıya uygun bir başlık koyunuz.
 
Orhan, ablası ve dedesiyle yaşıyordu. Kendisi ortaokulda okuyordu. Anne ve babasını yıllar önce kaybetmişti. Artık abla ve dedesiyle hayatını devam ettiriyordu. Ablası radyoda çalışıyordu. Dedesi de emekli olmuş genelde Orhan’ın okuluyla ilgileniyordu. Hatta onun okumasını çok istiyordu. Bu yüzden Orhan’ın üzerine titriyordu.
 
Orhan bu durumdan biraz rahatsızdı. Çünkü bazen okulu asıyordu. Okuldan kaçtığını dedesinin bilmesini hiç istemiyordu. Bir gün hep birlikte evde otururlarken bir telefon geldi. Dedesi telefonu açtı. Telefondaki ses okul müdürüne aitti. Biraz konuştuktan sonra Orhan’ın okuldan kaçtığını öğrendi. Bunun üzerine Orhan’a çok sinirlendi. Onunla birkaç hafta konuşmadı. Torununa küsmüştü ve onu affedemiyordu. Hatasını anlaması için de bir süre buna devam etti.
 
Verdiği emeklerin karşılığı alamadığı için büyük hayal kırıklığı yaşıyordu. Aradan birkaç gün daha geçti. Orhan dedesinin küslüğünü kaldırmadı. Buna yüreği dayanmadı. Gitti yanına, yalvardı, yakardı. Dedeciğim, ben hata ettim, senden anlayış istiyorum. Bir daha okulumu aksatmayacağım, dedi. Dedesi yöne soğuk davrandı. Orhan gittikten sonra onu affetmek gerektiğini düşündü.
 
Akşama doğru Orhan okuldan gelince dedesi yanına şefkatle yaklaştı. Onu affettiğini, söyledi. Orhan bu durum karşısında gözyaşlarını tutamadı. Dedesine sımsıkı sarıldı. O günden sonra Orhan okuluna daha bir severek gitti. Ders notlarını da yükseltti. Dedesi, ablası ve kendisi güzelce hayatlarına devam ettiler.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski