Sevgi Ekilen Yerde Sevinç Yetişir ile İlgili Kompozisyon

Sevgi ekilen yerde sevinç yetişir ile ilgili kompozisyon yazınız. Kısa olacak şekilde yazınıza etkileyici bir başlık koyabilirsiniz.

Sevinç; neşe, saadet gibi anlamlara gelmektedir. Bunu elde etmenin yolu da sevgi dolu olmaya bağlıdır. Özellikle çocuk yetiştirirken onların sevgiyle büyütülmesi konusunda özenli olmak lazım gelir. Zira sevgi ektiğimiz yerde sevinç büyür demişler. İşin can alıcı noktası tam da burasıdır.

Sevgiyi hayatının merkezine alan kimseler kazanan tarafta olacaktır. Çünkü bize sevinç veren her şey temelde sevgiden beslenmektedir. Sevgi bütün kötü durumların önündeki en büyük engeldir. Yani sevinç duyacağımız bir tablo görmek istiyorsak, özellikle çocuk büyütürken onların ruhunu sevgiyle doyurmak çok faydalı olacaktır.

İnsanlar küçük yaşta ailesinden alacağı sevgiyle çok şey kazanır. Zaten bir çocuğun en temel ihtiyacı sevgi değil midir? Bunun bilincinde olan aileler çocuğuna sevgiyle yaklaşırsa mutluluğun kapısını aralamış olacaklardır. Sevgi ekilen yer mutluluğun ilk çıkış noktası olur. Böyle bir yerde hayat her şeyiyle güzel olur. O yüzden sevgi içinde yaşamayı prensip edinmekte fayda var.

Kısaca özetlemek gerekirse herkes sevinç içinde yaşamak ister. Lakin bunun için de dikkat etmemiz gereken bazı konular vardır. Sevgi ise bunların en önemlisidir. Çünkü sevginin olmadığı bir yerde huzursuzluk, geçimsizlik boy atar. Oysa kalbine sevgi tohumları ekilen bir insan bunun karşılığında sizi mutlu etmek için çırpınacaktır. Dolayısıyla çocuklarımızı sevgiyle büyütmek ebeveynlerin birinci önceliği olmalıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski