Gereksiz Konuşma ve Lafı Uzatma ile İlgili Kompozisyon

Gereksiz konuşma ve lafı uzatma ile ilgili kompozisyon yazınız. Metne uygun bir başlık koyunuz.

Gereksiz konuşmak son derece yanlıştır. Bazı insanlar gereksiz konuşmayı bir marifet zannederler. Oysa tam tersine kötü bir huydur. Ne anlatılacaksa kısa ve öz olursa karşımızdaki de sıkılmaz. Bizi daha iyi dinler.

Günlük hayatın bazı aşamalarında çeşitli toplantılar yapıyoruz. İnsanlarla bir araya geldiğimiz anlar oluyor. Öyle bir ortamda sözü uzatmamak lazım gelir. Gereksiz yere konuştukça etrafımızdaki kişilerin bize bakışı değişir. Bundan çok rahatsız olurlar. O yüzden laf kalabalığı yapmaktansa anlatmak istediklerimizi kısaca ifade etmek daha doğru olacaktır.

Etrafınızda gereksiz konuşmayı huy edinmiş kişiler mutlaka vardır. Böyleleri her yerde karşımıza çıkıyor. Konuşurlar uzun bir süre ancak bıkmazlar bu durumdan. Lafı uzattıkça uzatırlar. Karşımdakiler hoşnut mu değil mi düşünmezler bile. Oysa gereksiz konuşma, toplumdaki saygınlığı da azaltan bir davranıştır. İnsanlar sizden uzak durmaya çalışır. Dediklerinizi önemsemezler.

Sonuç olarak elbette konuşacağız. Düşüncelerimizi başkalarıyla paylaşacağız. Lakin bunu yaparken kimseyi bıktırmadan, sözü uzatmadan yapmalıyız. Konuşmak bir insan için ne kadar önemli bir ihtiyaç ise başkalarını düşünmek de o kadar kıymetlidir. Dolayısıyla az ve öz konuşmak daha yerinde olacaktır. Yani ne konuştuğunu bilmek ve sözü kısa kesmek her zaman için daha iyidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski