Gülme Komşuna Gelir Başına ile İlgili Kompozisyon

Gülme komşuna gelir başına atasözü ile ilgili kompozisyon örneği. Yazıya kısa ve dikkat çekici bir başlık belirleyiniz.

Yakınımızda olan birilerinin başına gelen herhangi bir olay karşısında oh dememeliyiz. Bu duruma gülmekle elimize bir şey geçmez. Üstelik böyle bir tutum insana kesinlikle yakışmaz. Yarın bizim de aynı şeyler başımıza gelebilir. O yüzden kimseyi düştüğü durumdan ötürü alaya almamak lazımdır.

Başkalarının başına gelen kötü durumlardan mutluluk ummamalıyız. Her şey insanın başına gelebilir. Bu yakın bir komşumuz da olabilir, ya da hiç tanımadığımız biri. Önemli olan birilerinin başına istenmeyen olay geldiğinde onlara destek olabilmektir. Bu tutum, en önemli insanlık vazifelerinden biridir.

Etrafımızdaki kişilerin yaşadığı olumsuz durumları bazen tam olarak idrak edemeyiz. Onları tiye alırız. Gülüp geçeriz. Aslında çok yanlış yaptığımızın farkında bile olmayız ama aynı şeyi biz de yaşadığımızda işin rengini daha iyi anlarız. Örneğin bir tanıdığınız trafik cezası alabilir. Siz de onunla dalga geçerseniz, bir gün sizin de başınıza benzer bir olay gelir. Dolayısıyla insanları kınamak yerine onları anlamaya çalışmak daha doğrudur.

Sonuç olarak gülme komşuna gelir başına atasözünde belirtildiği gibi insanların başına bir şey geldiğinde en önemlisi empati kurarak olaya yaklaşabilmektir. Böyle olunca onların neler yaşadığını, neler hissettiğini çok iyi anlamış oluruz. Ayrıca herkes insandır, bazen hata yapar, bazen olmadık işlerle karşılaşır. Hayat böyle bir şeydir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski