Gülme Komşuna Gelir Başına ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki metnin içeriğini inceleyerek gülme komşuna gelir başına atasözü ile ilgili kompozisyon yazısı için fikir edinebilirsiniz. Yazıya kısa ve dikkat çekici bir başlık belirleyiniz.

Hepimiz yaşayıp giderken çok kötü günler geçirebiliriz. Eski halimize göre hiç beklemediğimiz acı olaylarla sınanabiliriz. Kim ne duruma düşerse düşsün böyle zamanlarda asla insanlara gülmemek gerekir. İnsan olan böyle acı bir durumda yardım eli uzatmayı seçer. Oysa başkasının kötü durumuna güldüğümüzde aynı olay çok acı bir şekilde yarın bir gün bizim de başımıza gelebilir. O yüzden insanların düştüğü zor durumdan dolayı sevinmemeliyiz.

Yakınımızda olan birilerinin başına gelen herhangi bir olay karşısında oh dememeliyiz. Bu duruma gülmekle elimize bir şey geçmez. Üstelik böyle bir tutum insana kesinlikle yakışmaz. Yarın bizim de aynı şeyler başımıza gelebilir. O yüzden kimseyi düştüğü durumdan ötürü alaya almamak lazımdır. Başkalarının başına gelen kötü durumlardan mutluluk ummamalıyız. Önemli olan birilerinin başına istenmeyen olay geldiğinde onlara destek olabilmektir. Bu tutum, en önemli insanlık vazifelerinden biridir.

Etrafımızdaki kişilerin yaşadığı olumsuz durumları bazen tam olarak idrak edemeyiz. Onları tiye alırız. Gülüp geçeriz. Aslında çok yanlış yaptığımızın farkında bile olmayız ama aynı şeyi biz de yaşadığımızda işin rengini daha iyi anlarız. Örneğin bir tanıdığınız trafik cezası alabilir. Siz de onunla dalga geçerseniz, bir gün sizin de başınıza benzer bir olay gelir. Dolayısıyla insanları kınamak yerine onları anlamaya çalışmak daha doğrudur.

Sonuç olarak gülme komşuna gelir başına atasözünde belirtildiği gibi insanların başına bir şey geldiğinde en önemlisi empati kurarak olaya yaklaşabilmektir. Böyle olunca onların neler yaşadığını, neler hissettiğini çok iyi anlamış oluruz. Öyle bir anda insanları zor durumundan dolayı alaya almak yerine onlara destek olup bu zor durumdan kurtulmaları için elimizi uzatmak çok daha doğrudur.

2 Yorumlar

  1. kompozisyon ne demek?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kompozisyon, anlam bütünlüğü içinde giriş, gelişme ve sonuç bölümlerinden oluşan düzenli ve güzel bir yazı yazma sanatıdır.

      Sil
Daha yeni Daha eski