Yapıcı Olmak Yıkıcı Olmaktan Daha İyidir Konulu Kompozisyon

Yapıcı olmak, yıkıcı olmaktan daha iyidir konulu kompozisyon yazınız. Yazıya uygun bir başlık koyunuz.

İnsan ilişkilerinde yapıcı olmak çok önemli bir meziyettir. Yapıcı olmak, güzel cümleler kurmak, karşımızdakine iyi bir üslupla konuşmak ve onu yatıştırmak demektir. Oysa kırıcı olmak ilişkileri daha kötü boyutlara götürür. Kırıcı bir dil genellikle suçlayıcı olur. Bu da muhatabımız olan kişini sinirlendirir. Bunun üzerine o kişiyle anlaşmanın bir yolu olmaz.

Örneğin bir çocuk aksilik ediyorsa ona yapıcı bir dil kullanmalıyız. Suçlayıcı tavır takınmaktansa böyle yaparsan şöyle kötü olur, bunu yapmak uygun değildir gibi ifadeler kullanarak onu ikna ederiz. Sözümüzü dinler. Demek ki yapıcı olmak sözümüzün ciddiye alınmasını sağlamaktadır. Bundan dolayı kimle olursa olsun kurduğumuz iletişimde yapıcı olmaya önem vermeliyiz.

Yıkıcı olmak kalp kırmakla eş değerdir. Bir insan niye bunu yaptın, senin yüzünden gibi sözler söylersek kırı bir dil kullanmış oluruz. Bu da onun zoruna gider. Ne yaparsanız yapın sizi dinlemez. Hatta inatlaşır, kendi bildiğini okumaya devam eder. Onu uyumlu biri haline getirmek için kesinlikle yapıcı olmak zorundayız.

Sonuç itibariyle güzellikle anlaşmanın yolları vardır. Her şey kavgayla çözülmez. Yıkıcı olmak istenmeyen olaylara veya  kavgaya davetiye çıkarmaktır. Böyle kötü bir şeye hiç gerek yoktur. İnsanlar yapıcı olarak gayet güzel anlaşabilir. O yüzden öncelik olumlu tavır takınmaktadır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski