Komşuda Pişer Bize de Düşer Kompozisyon

Komşuda pişer bize de düşer atasözü ile ilgili kompozisyon yazınız. Yazıya kısa ve dikkat çekici bir başlık koyunuz.

Etrafımızda yakınlık kurduğumuz kişiler güzel bir imkâna kavuştuğunda bizler de kıyısından köşesinden bizler de faydalanırız. İster bir akrabanız olsun, ister bir komşunuz olsun, ya da samimi olduğunu insanların elde ettiği bir olanaktan az da olsa size de bir pay düşer.

Toplumsal ilişkiler paylaşımcı olmayı gerektirir. Hele bir de aranızda sıkı bir bağ varsa o zaman paylaşmak kendiliğinden gerçekleşir. Bunu sadece komşuda pişe bir yemek olarak düşünmemeliyiz. Hangi konuda olursa olsun, güzle bir haber, yüzümüzü güldürecek herhangi bir gelişme de olabilir. Bunlardan biz de nasibimize düşeni alırız. Çünkü hayat tamamen böyle bir anlayışın üzerine kuruludur.

Mesela bir yakınınız kim milyoner ister yarışmasına katılsa, orada başarılı olup da yüklü miktarda bir para kazansa size de yardımı dokunacaktır. Ya da bir komşunuz kurban kestiğinde size bir miktar et verecektir. Bu gibi örnekler komşuda pişer bize de düşer atasözüne çok uygundur. Dolayısıyla yakınımızda bulunan kimselerin kavuştuğu bazı olanaklar bizi de dolaylı olarak etkileyecektir. Haliyle bize de pay düşecektir.

Sonuç olarak hayatta elimize geçen imkânlardan ötürü çevremizdeki kişilere katkımız olmaktadır. Öyle bir durumda, onları yok saymak insanlığa aykırı bir tutumdur. Biz çok para kazanalım, güzel şeylere kavuşalım da başkasının ne hali varsa görsün dememeliyiz. Bu yüzden her zaman eli açık biri olmak daha iyidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski