Ön Yargıları Yok Etmek Atom Çekirdeğini Parçalamaktan Daha Zordur Kompozisyon

Ön yargıları yok etmek atom çekirdeğini parçalamaktan daha zordur sözü ile ilgili kompozisyon yazınız. Yazıya uygun bir başlık koyunuz.
 
Ön yargı bir kimse, ya da konu hakkında önceden edinilmiş olumlu ya da olumsuz bir düşüncedir. Bu düşünce her şeye kapalıdır. İnsanın aklında sabit bir şekilde yer edinmiştir. Kesinlikle doğru olduğu düşünülür. Bu tutum ön yargıyı parçalamanın ne kadar zor olduğunu ifade etmektedir. Ancak böyle bir yaklaşım çok yanlıştır. Çünkü bir olayın nasıl geliştiğini anlamak için ince eleyip sık dokumak gerekir. Yani ön yargıda bulunduğumuz şeyin gerçeğine ulaşmak için ayrıntılı olarak her şeyi incelemek lazımdır.
 
Ön yargı, öyle etkili bir anlayıştır ki insanı kendi içine hapseder. Bunun etkisiyle insan, farklı görüşlere kapısını kapatır. Neyin doğru olduğuna kanaat getiriyorsa ondan bir türlü kutulamaz. Çünkü ön yargıları onu kuşatmıştır. Başka bir görüşe, düşünceye asla fırsat vermez. Dolaysıyla ön yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur.
 
Bir konu hakkında hemen ne olup bittiğini ayrıntılarıyla öğrenmeden kendimizce bir yargıya varırız. Sadece bunun doğru olduğunu düşünürüz. İşin içinde başka şeyler olduğu aklımıza bile gelmez. Oysa böyle peşin hükümlü davranmak ön yargılarımızdan kurtulamadığımızı gösterir. Bu da insanlar arasında yanlış anlaşılmalara yol açar. Bu yüzden her ne kadar zor olsa da ön yargıları yok etmek, insana çok daha fayda sağlayacaktır.
 
Sonuç olarak ön yargılarımızı yok etmeliyiz. Onlar keskin çizgilerle kendini gösterse de olayın ayrıntılarını iyice analiz etmeli, ona göre bir değerlendirmede bulunmalıyız. Ön yargıyı yıkmadan bildiğimizi okumaya devam edersek kaybeden tarafta oluruz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski