Sevdiğin Kimseyi Ölçülü Sev Olabilir Ki Günün Birinde Düşmanın Olur Kompozisyon

Sevdiğin kimseyi ölçülü sev olabilir ki günün birinde düşmanın olur. Düşmanına karşı da aşırı gitme, olabilir ki günün birinde dostun olur sözü ile ilgili kompozisyon yazınız.

İnsan ilişkilerinin önemli bir parçası ne yaparsak yapalım ölçülü olmaktır. Bu sevdiğimiz kişiler için de düşmanımız olanlar için de geçerlidir. Mesela bir kimseyi aşırı severek, fazla muhabbetten ötürü aramız açılabilir. Günün birinde o kişiyle düşman olabiliriz. Düşmana karşı da ölçülü davranmalıyız. Ona affedilemeyecek yanlışlar yapmamalıyız. Belki o da ileride dostumuz olabilir.
 
Davranışlarımızda ölçüyü aşmamalıyız. Her şeyin bir sınır vardır. Yani her davranış yeterli oranda olmalıdır. Bir şeyde aşırıya gitmek istenmeyen sonuçlara yol açmaktadır. Bunu herkes iyi bilir değil mi? O yüzden bir orta yol belirlemeliyiz. İnsanlarla ilişkilerimizi buna göre düzenlemeliyiz. Hani dostlar hakkında fazla muhabbet tez ayrılık getirir derler ya. İşte oradaki yanlışlık ölçülü sevmemekten kaynaklamaktadır. Dolayısıyla sevgimiz de düşmanlığımız da ölçülü olmalıdır.
 
Örneğin çok sevdiğiniz birine karşı zaten samimiyiz diye istediğiniz gibi davranmazsınız. Şaka yaparken ileri gidemezsiniz. Eğer bunları yaparsanız o kişi bundan rahtsız olur ve yakınlığını bir anda bitebilir. Böylece ölçülü olmamanın bedelini ödersiniz.
 
Sonuç olarak bugün iyi anlaştığımız biriyle ileride birbirimize zıt kutupta olabiliriz. Düşmanımız olanlar da bir gün samimi olacağımız kişiler olabilir. Kısacası severek ölçülü sevip, düşmanlıkta da aşırıya gitmemek herkes için en doğrusu olacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski