Şükür ile İlgili Kompozisyon

Şükür ile ilgili kompozisyon örneğini burada bulabilirsiniz. Yazıya uygun bir başlık belirleyiniz.

Hayatımızda şükretmek için o kadar nimet var ki bunları iyi düşünmek gerekiyor. Biz farkında değiliz belki ancak çok şeye sahibiz. Yüce Allah sayısız nimetler vermiş. Onları görmemek için kör olmak gerekir. Her şeyden önce elimiz ayağımız tutuyorsa bir evimiz, sıcak bir yuvamız varsa, sağlığımız yerindeyse bunlar ne kadar değerlidir. Daha bir sürü örnek verilebilir.

Şükür insanların bulunduğu hoşnut durum karşısında yaradana teşekkür etmesidir. Mesela karnımız doyuyor. Sevdiklerimiz yanımızda, iyi kötü bir mesleğimiz var. Bunlar bulunmaz nimettir. İşi olmayanlar için elbette durum çok zordur ancak onların da şükredeceği bir şeyler mutlaka vardır. Şükretmek insanlara iyi gelir. Böylece kendimizi daha iyi hissederiz. Bence oturup sahip olduğumuz nimetler hakkında düşünmeliyiz. Belki o zaman ne kadar çok şükretmemiz gerektiğini fark edebiliriz.

Birçok şeye sahip olmamıza rağmen çok az şükrettiğimizi düşünüyorum. Hatta bir ayette de ne kadar az şükrediyorsunuz diye bir ifade geçiyordu. Durum bundan ibaret alsında. Olanaklarımız yeterli olsa da şükretmesini fazla bilmiyoruz. Daha çok şey istiyoruz, halimizde memnun olamıyoruz. Oysa biraz ayrıntılı baktığımızda şükretmek için ne kadar çok sebep olduğunu görebiliriz.

Sonuç olarak hayatta çok şey elde ediyoruz. Bunlardan bazıları bize bir lütuf olarak verilmiş. Şikayet etmektense halimize şükretmeliyiz. Sadece nefes almak bile başlı başına bir şükür vesilesidir. önemli olan bunların farkına varabilmektir. Dolayısıyla bize ihsan edilen bu nimetleri göz ardı etmemek lazım gelir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski