Yaş Kesen Baş Keser Kompozisyon

Bu bölümü inceleyince yaş kesen baş keser atasözünün anlamı ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir edineceksiniz. Yazıya uygun bir başlık belirleyiniz.

Bildiğiniz gibi ağaçların insan ve hayvanların yaşamındaki önemi çok büyüktür. Çünkü ağaçlar havanın temiz olması, oksijen dolu olması demektir. Ayrıca ağaçlar hayvanların barınağı olma özelliğine sahiptir. Görüldüğü gibi bütün canlıların yaşamı için ağaçlar çok gereklidir. Yaş kesen baş keser atasözü de ağaçları kesen birinin bir insanı öldürmekle aynı işi yaptığını ifade etmektedir. Eğer ağaç hepten kupkuru olduysa o zaman kesilebilir fakat canlı halde bulunan yaş ağacı kesmek akıllara zarar bir şeydir.

Ağaçlar doğal yaşamın kaynağıdır. Onların varlığı yeşil alanların çoğalması demektir. Ağacı bol olan bir yerin yaşam koşulları da son derece elverişli olacaktır. Üstelik ağaçlar yağışları artırmada da büyük etkiye sahiptir. Buna rağmen bazı bilinçsiz insanlar ağaç kesmekten geri durmuyor. Yakacak veya başka nedenlerle ağaçları kesmeye devam etmektedir. Bütün bunlar bir canlıyı katletmekten farksızdır. Örneğin bir yere pikniğe gidildiğinde yeşil alanlar tercih edilir değil mi? Çünkü orada ağaçların gölgesinde doğayı, temiz havayı teneffüs etme kadar insanı dinlendiren başka bir şey yoktur. Dolayısıyla ağaçlar yok olursa her şey anlamını yitirir. Ağaç kesenler çoğaldıkça aslında doğal denge de bozulmaktadır. Bu da canlıların hayatını ciddi anlamda tehlikeye sokan bir durumdur. O yüzden ağaçları kesmemeliyiz. Onların sayısını artırmalıyız.

Gençleri, çocukları fidan dikmeye teşvik etmeliyiz. Böylece ağaçlı bir çevrede yaşamanın tadına varabiliriz. Kısacası ağaç kesmek insanın yaptığı en büyük yanlışlar arasında sayılır. Kainatın akciğerleri olan ağaçları kesmek hangi akla mantığa sığar? Anlayacağınız ağaçları kesmek yerine daha çok ağaç dikmeliyiz. Doğayı yeşillendirerek hayatı daha yaşanabilir bir hale getirmeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski