Ağaca Çıkan Keçinin Dala Bakan Oğlağı Olur Kompozisyon

Ağaca çıkan keçinin dala bakan oğlağı olur atasözünün anlamı ile ilgili kompozisyon yazınız. Yazıya uygun bir başlık belirleyiniz.

Küçükler boş sayfayı andırır. Yetişkinler o sayfayı nasıl doldurmak isterse çocuklar da o davranışları benimser. Daha açık konuşmak gerekirse çocuklar büyüklerinin davranışlarını iyi bir şekilde gözlemler. Bu gözlemler sonucunda onların yaptığını yapar. Zira çocuğun henüz aklı her şeye ermez. O neyin doğru, neyin yanlış olduğunu yaşı gereği tam olarak idrak edemez.

Önündeki yetişkin yanlış veya doğru ne yaparsa çocuk da gördüğünü yapacaktır. Bu davranış yanlış, kötü bir şey bile olsa çocuk bunu sorgulamadan yapar.  Çocuğun zihninde annem, babam böyle yapıyorsa bu doğrudur algısı vardır. Çünkü onlar henüz gelişimini tamamlamamıştır. Bu sebeple aile büyüklerine çocukların örnek olma anlamında büyük görev düşmektedir. Çocuklarının iyi ve güzle davranışlar edinmesini düşünen bilinçli aileler bu konuda iyi anlama rol model olurlar. Fakat bazı aileler bilinçsiz olduğu için kötü davranışlarda bulunsa bile bu durumu pek de önemsemez. Hâlbuki çocuk da o kötü davranışı ileride bir gün yapabilir.

Özellikle anne ve baba nerede, nasıl davranması gerektiğine çok dikkat etmelidir. Böyle davranırsam çocuğum için uygun olur mu diye düşünmelidirler. Boş vermişlik edasıyla yanlış davranışlar sergileye ebeveynler alsında çocuğa kötü örnek olduklarının farkında değildir. Bu yüzden aile büyüklerinin bilinçli olması çok önemlidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski