Bülbülü Altın Kafese Koymuşlar Ah Vatanım Demiş Kompozisyon

Bülbülü altın kafese koymuşlar ah vatanım demiş atasözü ile ilgili kompozisyon yazınız. Yazıya uygun bir başlık belirleyiniz.

İnsanın kendini bedene ve ruhen en iyi hissettiği tek yer vatandır. Bu yüzden gurbetlik çok ağır gelir insana. Bir bülbülü özgürce uçtuğu, yaşadığı doğadan alıp da bir kafese koyarsanız, onun aklı fikri vatanında olacaktır. İnsanlar da böyledir. Doğup büyüdüğü topraklardan ayrı kalan bir insanı saraylarda da yaşatsanız onun gözü vatanında olacaktır. Çünkü ayrılık dayanılması çok zor bir konudur.

Her canlının yaşam alanı kendine özeldir. Bu da onların daha iyi hissetmesini sağlar. Bu yüzden vatanından, yurdundan ayrı kalan biri bu acıya dayanamaz. Ona en güzel, en konforlu evler verseniz de gözü vatanından başka hiçbir şeyi görmez. Onun tek dileği vatanında yaşamaktır. Doğada yaşayan bir canlıyı alıp kafese koymak ona yapılan en büyük zulümdür. Ona çok iyi baksanız, karnını güzelce doyursanız bile bunlar o canlı için bir şey ifade etmez. İşte bu yüzden sılanın gönlümüzde çok özel bir anlamı vardır.

Sonuç olarak hayatın getirdiği bazın koşullar evimizden, barkımızdan ayrı kalmaya yol açıyor. Gerek iş bulmak için gerekse başka bir konu işle ilgili olarak vatanımızı geride bırakıp gidebiliyoruz. İşte o zaman içimizde tarif edilmez bir acı oluşuyor. Bu acıya öyle kolay dayanılmıyor. O andan itibaren tek amacımız vatanımıza kavuşmak oluyor. Çünkü vatanın havası, suyu, toprağı kısacası bize hissettirdiği tadı hiçbir yerde bulamıyoruz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski