Huzur ile İlgili Kompozisyon

Huzur ile ilgili kompozisyon yazınız. Yazıya kısa ve etkileyici bir başlık koyunuz.

Huzur gönül ferahlığı, kafanın rahat olması gibi anlamlara gelir. Bazen birine yardım edince, bazen güzel söz söyleyince huzur buluruz. İnsanın kendini kuş gibi hafif hissetmesinin adıdır huzur. Böyle rahatlatıcı bir duyguya hepimizin de ihtiyacı var. Bazen bir ortamda yaşanan kargaşa, kavga, gürültü huzurun ne kadar önemli olduğunu gösterir. Dolayısıyla anlaşmazlıkları bir kenara bırakıp huzura odaklanmalıyız.

İnsanların gönül huzuruna gerçekten çok ihtiyacı var. Bir iş yerinde patron zorbalığı ortamı gerer. Ya da bir ailede yaşanan geçimsizlik huzursuzluğa neden olur. Bu gibi örneklerden yola çıkarak huzursuzluğun hayatı zindan ettiğini söyleyebiliriz. Aslında bunlara gerek yoktur: Herkesle iyi geçinmek, anlaşamadığımız kimselerle münakaşaya girmemek daha doğru olur. O zaman bir nebze olsun huzura ereriz. Bazen de çok sevdiğiniz bir şeyin gerçek olması kendinizi iyi hissetmenize katkı sağlar. Örneğin kar yağışını seven, aylardır gelmesini bekleyen bir kişi kar yağdığında dünyanın en huzurlu bireyi haline dönüşür. Çünkü o çok sevdiği, dört gözle beklediği yağış gelmiştir. Ona bu isteğinin gerçekleşmesi adeta ilaç gibi gelir.

Sonuç olarak huzur herkes için çok gerekli olan bir duygudur. Hayatımız huzurla şekillenince her şey daha bir anlamlı olacaktır. İçimizdeki yaşama sevinci, başkalarına gülümsemek gibi güzellikler açığa çıkacaktır. Bu yüzden huzursuzluğa neden olmaktansa huzura katkı sağlamak her zaman için daha iyidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski