Türkçem şiirini okuyunuz. Okuduğunuz şiirin sizde uyandırdığı duygu ve düşüncelerle ilgili bir deneme yazınız.

Türkçem şiirini okuyunuz. Okuduğunuz şiirin sizde uyandırdığı duygu ve düşüncelerle ilgili bir deneme yazınız. Yazınıza uygun bir başlık belirleyiniz. Başlık olarak Sen Başkasın Türkçem ifadesini kullanabilirsiniz.

Türkçemiz bizi en iyi anlatan ana dilimizdir. Onun yeri başkadır gönlümüzde. Bize iyi gelen kendimize Türkçe ile ifade etmektir. Bu yüzden dilimizin önemini bilmeliyiz. O bizim anamızın ak sütü gibi tertemiz, saf ve durudur. Onu yabancı kelimelere özenerek kirletmeye hakkımız yoktur.

Bildiğiniz gibi konuşmalarımızda, yazma çalışmalarımızda, insanlarla bir araya geldiğimizde güzel Türkçemiz hep yanımızdadır. Duygu ve düşüncelerimizi onunla anlatır, başkalarına aktarırız. Kendimizi ifade etme hepimizin temel bir ihtiyacıdır. Bunu da dilimiz Türkçe ile sağlamaktayız. Ayrıca Türkçemiz dünya dilleri arasında önemli bir yere sahiptir. Onu bırakıp yabancı kelimelere özenmek dilimize karşı haksızlık demektir. Dolayısıyla zengin ve köklü bir geçmişi olan Türkçemizi severek, düzgün bir şekilde kullanmalıyız. Onun canlı kalması bize bağlıdır. Ayrıca Türkçemizde her kelimenin karşılığı vardır. Anlam yönünden de oldukça zengindir.

Türkçe, yeri gelir sazımız olur, yeri gelir sözümüz, duygularımız, türkülerimiz olur. Onunla hissettiğimiz her şeyi ifade ediyoruz. Aynı zamanda millet olarak Türkçe kimliğimizi temsil etmektedir. Bu kadar özel bir yeri olan dilimizle gurur duymak gerekir. Kısacası Türkçe bizim en güçlü yanımızdır. Varlığımızın en güzel ispatıdır. Bu sebeple Türkçeyi şahlandırmalıyız. Onu doğru bir şekilde kullanıp yaşatmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski