Akılsız Dostlar İnsana Düşmanından Daha Çok Zarar Verebilir Kompozisyon

Akılsız dostlar insana düşmanından daha çok zarar verebilir ne demek ile ilgili kompozisyon yazınız.

Akılsız olan biri ne yaptığını bilemez. Asında iyi niyetli olarak bir şeyler yapmaya çalışır. Fakat gel gör ki bütün yaptıkları kötü olaylara sebep olur. Bu yüzden akılsız olan kişileri dost edinmemeliyiz. İnsan biraz aklı olmalıdır. Yoksa başına türlü belalar açabilir. Bundan dolayı dostlarımız seçerken dikkatli olmalıyız.

Yüce Allah bize akıl fikir vermiş. Onu en güzel şekilde değerlendirmeliyiz. Başka bir deyişle bir davranışta bulunmanda önce iyice düşünmeli, o davranışın nelere yol açabileceğini önceden sezinlemeliyiz. Düşünerek hareket etmek akıllı insanların işidir. Akılsız dostlar ise zarar verme konusunda düşmandan daha ileri gidebilir. Düşmanın ne yapacağını az çok biliriz. Çünkü onun amacı bize zarar vermektir. Bu yüzden ne gibi adımlar atacağı bellidir. Oysa akılsız dostun ne zaman nasıl davranacağını tahmin bile edemeyiz. Hani pot kırmak deyimi var ya, onun gibi akılsız bir kişi hiç olmadık yerde beklenmedik bir şey yapar. Bu da bize ciddi zararlar verebilir. Dolayısıyla akıl sahibi kişilerden dost edinmek kendi yararımız için çok önemlidir.

Kısaca anlatmak gerekirse akıl doğru kullanıldığında hayatımız büyük ölçüde kolaylaştırır. Etrafımızda dost dediğimiz kişilerin akıllı olması da bizim için çok faydalı olacaktır. Eğer akılsız dostlarımız varsa işte o zaman bir durup düşünmeliyiz. Onlardan uzaklaşmalıyız. Kim bilir nerede, ne zaman başımıza iş açarlar da bilemeyiz. Ondan sonra uğraş dur durumuna düşeriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski