İnsanın Cahil Olduğunu Bilmesi Bilgiye Atılmış İlk Adımdır Kompozisyon

İnsanın cahil olduğunu bilmesi bilgiye atılmış ilk adımdır ile ilgili bir kompozisyon örneği. Yazıya kısa ve uygun bir başlık belirleyiniz.

İnsanın kendini bilgisiz olarak görmemek gibi bir huyu vardır. Ona göre bilgisizlik sanki böyle küçültücü bir şeymiş gibi algılanır. Hâlbuki bu tür bir yaklaşım, bilgiye ulaşmaya mani olur. Zira insanız, elbette ki eksiğimiz gediğimiz olacaktır. Önemli olan onların farkına varmaktır.

Bir çırpıda bilgiye ulaşamayız. Ona ulaşmanın çeşitli basamakları vardır. Bu noktada ilk olarak cahil olduğumuz bilmek gerekir. Yani bilgisiz biri olduğumuzun farkında olmalıyız. Ancak insanlar yapısı gereği kendini cahil olarak görmek istemez. Ben her şeyi biliyorum zanneder. Oysa bu bilgiye giden yola duvar örmek gibidir.

Öncelikle insan olduğumuzu kabul etmeliyiz. Birçok şey öğrensek de hala daha çok bilgiye gerek duyduğumuzu anlamalıyız. Dolayısıyla cahil olduğumuz bilirsek, bilgiye ilk adımı atmış oluruz. Bundan sonra ise araştırıp okursak, kendimizi geliştirerek yeni bilgilere ulaşırız. Bilginin belli bir sonu yoktur. Ne kadar çok şey öğrensek de dünyada uçsuz bucaksız bir bilgi evreni vardır. Bazı bilgiler edindikçe hemen çok şey öğrendim bilgimi artırdım diye düşünmek kendimizi kandırmaktan başka bir işe yaramaz.

Sonuç olarak bilginin yaşı yoktur. Başka bir deyişle bilgi sonsuz bir şeydir. Her konuda birçok eksiğimiz olabilir. Bu nedenle kendimizi her konuda yeterli görmek yanlış olur. En doğrusu cahil olduğumuzu kabullenip öğrenmeye açık biri olmaktır. Ancak bu şekilde kendimizi geliştirebiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski