Fırsatlar Umutsuzların Değil, Mücadeleden Korkmayanlarındır Kompozisyon

Bu bölümdeki metni incelediğiniz sırada fırsatlar umutsuzların değil, mücadeleden korkmayanlarındır sözü ile ilgili kompozisyon için kısaca fikir edineceksiniz.

Hayat baştan sona herkes için hep mücadele ile geçer. Başımıza gelen olumsuzluklar karşısında umutsuz olursak yenilmeye mahkum oluruz. Bu süreçte birçok fırsat da önümüze çıkmaktadır. Fırsatları iyi bir şekilde değerlendirmeliyiz. Umutsuz olanlar fırsatları geri teper. Çünkü onların düşüncesine göre ne yaparsak yapalım bir şey olmaz.

Mücadeleden korkup umutsuzca düşünmek baştan kaybetmeyi göze almaktır. Ancak mücadeleden korkmayan hayatın tüm zorluklarına karşı göğüs gerer ve fırsatları elinden kaçırmaz. Mücadeleci kimseler yenilgiyi asla kabul etmeyen daime ilerlemek isteten kişilerdir. Bu hayatta bir şeyler elde etmek için mücadeleci bir ruha sahip olmak gerekir. En ufak bir hatada, engelde umutlarımız tükenirse o zaman boş yaşıyoruz demektir. Zira bütün insanlar aynı sıkıntılarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Ancak onlar arasından umut edenler mücadeleyi bırakmıyor. Zaten doğru olan da budur. İleriye bakıp kendimizi bırakmamalıyız. Umutsuz olunca her şey elimizden yavaş yavaş gidecektir. Bir fırsat anında bize güç veren en önemli şey umut ederek cesur davranmaktır. Umut içimizde olduktan sonra mücadele de beraberinde gelecek ve varmak istediğimiz noktaya ulaşabileceğiz. Demek ki cesaret ve umut birleştiğinde önümüze çıkan fırsatları daha iyi değerlendirme olanağı yakalıyoruz.

Sonuç olarak fırsatlar hiç bitmeyecektir. Bu zorlu hayat mücadelesini yaşarken çokça fırsatlarla karşılaşacağız. Aklımızı kullanıp fırsatları iyi değerlendirirsek kazanan biz oluruz. Yoksa korkularımızın esir olursak ne umudumuz kalır, ne de kendimizde mücadele etme ruhu buluruz. O zaman da her şeyimizi yitirebiliriz. Dolayısıyla bir fırsat yakaladığımızda korkaklığı bir kenara bırakıp onu en güzel şekilde değerlendirmek için cesaretli bir tutum sergilemeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski