Başarıya Ulaşmak İçin İnanç ve Çalışma Gerekir Kompozisyon

Başarıya ulaşmak için inanç ve çalışma gerekir konulu kompozisyon yazınız. Yazınıza konuya uygun kısaca başlık koyunuz.

Başarının altın anahtarı inanç ve çalışma demektir. Bu ikisi bir araya gelmeden hiçbir başarı da elde edilemez. O yüzden ilk olarak kendimiz, yapabileceğimize dair inanmak gerekiyor. İşin içinde inanç olmayınca çok büyük bir eksiklik olacaktır. İnancımız tam olduktan sonra ise iyi bir çalışma sergileyerek başarıya adım adım yaklaşırız.

Bir öğrenci katılacağı bir sınavda başarı istiyorsa kendine olan inanıcını gözden geçirmeli ve çalışmayı kararlılıkla sürdürmelidir. Tabi bu günün her saati çalışacağız şeklinde algılanmamalıdır. Düzenli çalışma denen bir kavram var. Bu anlamda bir plan, program yapılır. Aralarda dinlenme saati koyulur. Ama sürekli bir çalışma düzeni olmalıdır. Yoksa en ufak bir boş vermişlik duygusunda başarından bir adım daha uzaklaşırız. Başarı kazanmak öyle umursamazlıkla elde edilemez. Onun bir bedeli olacaktır. Bu da çalışmadır. İnsan ve çalışma birleştiğinde ise başarmanın önünde hiçbir mani kalmaz. Gerisi çorap söküğü gibi gelir.

Sonuç itibariyle başarılı olanlar kendiliğinden ya da şans eseri buna ulaşmıyor. Onlar inancı sağlam olan ve düzenli çalışmaya devam eden kimselerdir. Böylece emeklerinin karşılığını hak ederek almış oluyorlar. Biz de inancımıza bakmalıyız. Yani kendimizi başarı konusunda yeterli buluyor muyuz? Öncelikle bunu sorgulamak gerekir. İnanç konusun hallettikten sonra ise sıkı ve kararlı bir şekilde çalıştıkça ilerleyen süreçte başarıya doğru basamaklarını bir bir atladığımızı göreceğiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski