Eğri Cetvelden Doğru Çizgi Çıkmaz Kompozisyon

Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz atasözü anlamı ile ilgili kompozisyon yazınız. Konu ile ilgili düşüncelerinizi kısaca açıklayınız.

Bir işin içinde olumsuz bir nitelik varsa o işten doğru bir sonuç da çıkmasını bekleyemeyiz. Çünkü onun kendisi zaten yanlıştır. Örneğin bir şeye başlamak istiyoruz. Buna büyüklerimiz karşı çıkıyor olabilir. Biz pek dikkat etmesek de başlamak istediğimiz işin yanlışlığı baştan bellidir. Bunu yetişkinlerimiz daha iyi gördüğü için karşı çıkıyordur.

Mesela sigara böyle bir şeydir. Sigaranın kendi zaten çok zararlıdır. Biz de ona başlamak gibi bir işe kalkışırsak bundan güzel bir sonuç ortaya çıkmaz değil mi? Hem sağlığımızdan oluruz, hem de paramız elden gider. Bunun gibi daha birçok konuda örnek verilebilir. Yani hayatın içinde yanlış olan bir sürü şey vardır. Biz onlara meyledersek sonunda ortaya çok kötü durumlar çıkacaktır. Bu durum insanlarla olan ilişkilerimiz için de geçerlidir. Mesela huyu kötü olan insanlarla yakınlık kurmamalıyız. Eğer onlarla samimi olursak güzel bir davranış kazanamayız. Hatta kötü şeyler yapmaya bile başlayabiliriz. Eğri cetvelden düz çizgi çıkmıyorsa yanlış ve kötü olan herhangi bir şeyden de yüzünüzü güldürecek, olumlu kazanımlar elde edilemez.

Kısaca özetlemek gerekirse yanlış olan ne olursa olsun ondan iyi bir sonuç elde edilemez. Bundan dolayı en iyisi aklımızı kullanmak ve yanlış olan, zararlı olan her şeyden uzak durmalıyız. Güzel sonuçlar ancak doğru olan işlerde kendini gösterir. Bu yüzden iyi ve güzel olan şeylere yönelmek lazımdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski