Ormanların insanlar için önemi konulu kompozisyon yazınız.

Ormanların insanlar için önemi konulu kompozisyon yazınız. Yazıya kısa ve dikkat çekici bir başlık belirleyiniz.

Yeşilin her tonunu sunan, temiz nefes almayı sağlayan, bulunduğu yere huzur katan ormanlar insanlar için önemli olmasın da daha ne olsun değil mi? Yaşadığı şehrin trafiği ve gürültüsünden kaçan insanlara sığınılacak bir limandır ormanlar. Orada sakinlik, dinginlik vardır.

Tertemiz havası ile insanların bütün yorgunluğu alan yine ormanlardır. Aynı zamanda sevdiklerimizle birlikte evden çıkıp pikniğe gideriz. Hele gittiğimiz yer de ormanlıksa o zaman değmeyin keyfimize. Çünkü orman büyüleyici atmosferiyle daralan ruhumuza çok iyi gelir. Şehir hayatı bir süre sorma insanlar için çekilmez hale gelebiliyor. Bir taraftan işten dolayı yorgunluk, bir yandan araba sesleri ya da her yerin beton olması insanda kırlara, ormanlık alanlara açılma ihtiyacı oluşturuyor. Bu yüzden alıp başımız ormanlara gitmek sakince kendimize gelmek istiyoruz. Mis gibi kokusuyla, oksijen dolu havasıyla nefesimize can veriyor ormanlar. İşte bu nedenle ormanlar insan hayat için çok önemlidir. Siz de bunaldığınız anmalarda sevdiklerinizi yanınıza alıp kendinize gelmek, kafanız dinlemek, temiz havayı solumak için ormanların sakin havasına eşlik edebilirsiniz.

Kısaca özetlemek gerekirse ormanlar cennetten bir köye gibidir. Orada huzur veren yeşillik, kuş sesler, akarsuların şırıltısı ve temiz hava vardır. Bütün bunlar da insanların ruhunu okşayan güzelliklerdir. Böyle bir ortamda bunalmışlıktan eser kalmaz. Dolaysıyla ormanın yokluğu insanları olumsuz etkiler.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski