Çocukluğunu Doya Doya Yaşayamamış Bir İnsanın Mutlu Olması Çok Zordur Kompozisyon

Çocukluğunu doya doya yaşayamamış bir insanın mutlu olması çok zordur sözünü açıklayan bir kompozisyon yazınız. Yazınıza konu ile ilgili dikkat çekici bir başlık koyunuz.

Bir insanın hayatı, kişiliği çocukluğu üzerinde şekillenir. Bu nedenle insanlar için en önemli dönem, çocukluk çağıdır. O dönemde çocuklar sevgiyi, ilgiyi, değerli olduğunu hissederek yaşamalıdır. Bu tür temel gereksinimleri karşılanan çocuklar hayata bir sıfır önde başlar.

Çocuk oyun oynamalıdır. Gezip eğlenmelidir. Hayatının ilk yıllarını, en çağlarını doya doya yaşamalıdır. Çünkü çocukluk insanın ana vatanıdır. Mutlu olmanın en temel koşulu her anlamda çok güzel geçen bir çocukluk dönemidir. Bundan dolayı anne, babalar çocuklarına destek vermelidir. Onların duygusal, kişisel gelişimi, sosyalleşmesi, bedensel gelişimleri için fırsatlar oluşturmalıdır. Yani çocukların bu doya doya yaşayabilmeleri adına katkı sağlamalıdır.

Çocuk kendisi için gereken ilgiyi, sevgiyi alamadığında; oyun oynamayı, gülmeyi, eğlenmeyi tam anlamıyla yapmadığında bu onun mutsuz bir kişilik geliştirmesine neden olacaktır. Çünkü insanın mutlu olması ile çocukluk yıllarını doya doya yaşaması arasında sıkı bir bağ vardır.

Sonuç olarak çocuklarımıza sahip çıkmalı, onların iyi bir çocukluk dönemi geçirmesi için elimizden geleni yapmalıyız. Böylelikle ileride onları mutlu kişiler olarak görmek mümkün olacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski