Zahmetsiz Rahmet Olmaz Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyerek konuşma sınavı için zahmetsiz rahmet olmaz atasözünün anlamı ile ilgili kompozisyon yazarken fikir edinebilirsiniz.

Rahmet bereket, bolluk demektir. Hayatımızın bereketli olmasını istiyorsak zahmet çekmeliyiz. Yani çalışıp ter dökmeliyiz ki bir şeyler bize gelsin. Burada çalışmak söz konusudur. Bir insan çalışınca bunun neticesinde hakkını alır. O zaman hayatı bereketli bir hale gelir. Hiçbir zahmete katlanmadan bir şeyler kazanılmaz. Bu yüzden elimizden geldiğince çalışmaya önem vermeliyiz.

Mesela bir çiftçi tarlasını ekiyor. Oraya gözü gibi bakıyor. Bütün ilaçlamalarını yapıyor. Güneşlin bütün sıcaklığının altında ter döküyor. Hasat dönemi geldiğinde de ektiği ürünü fazlasıyla alıyor. Dolayısıyla bu uğurda çektiği zahmetin karşılığında bereketli bir ürün orta çıkıyor. Hayatımız da aslında zahmet ve rahmet ilişkisi üzerine kuruludur. Kazanmanın tek yolu büyük bir çaba göstermektir. Alın teri dökmeden, zahmet çekmeden istediğimiz noktaya gelmenin mümkünatı yoktur. Dolayısıyla çalışmak her şeyin ön koşuludur. İstediğimiz bir konuda güzel sonuç görmek için çeşitli sıkıntılara katlanmak gerekiyor. Ayrıca sıkıntı çekmenin yanına çaba da eklenince beklediğimiz verimi alırız. Şunu unutmayalım ki bir şeyler kazanmanın karşılığında bedel ödemek gerekiyor. Anlayacağınız zahmet olmadan rahmet olmuyor.

Sonuç olarak zahmet çekmeden bir şey kazanılmıyor. O yüzden her bereket zahmetli bir süreçten sonra bize ulaşıyor. İnsanlar gençliğinde çalışıp, zahmet çekip ilerleyen dönemde emekliliği nasıl hak ediyorsa biz de rahata kavuşmak adına bazı sıkıntıları göze almalıyız. Bunu bilip emeğimizi esirgememeliyiz. Ancak o zaman rahmete erişebiliriz. Yoksa dünyanın nimetlerinden faydalanamaz, başarılı sonuçlar alamayız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski