Aradığını Bilmeyen Bulduğunu Anlayamaz Kompozisyon

Ne aradığını bilmeyen bulduğunu anlayamaz sözünü açıklayan bir kompozisyon yazınız. Yazıya konu ile ilgili kısa ve dikkat çekici bir başlık belirleyiniz.

İnsanın aradığını bilmesi hedeflerinin belli olması demektir. Hedef önceden belirlenmemişse ortada büyük bir kafa karışıklığı olur. Bunun etkisiyle aradığımız bulmak için sağa sola savruluruz. O yüzden en iyisi hedeflerimizi kesinleştirmektir. Hedefimiz kesinleştiği zaman bütün karmaşık duygular yok olur gider. Artık önümüzü daha iyi görebiliriz. Çalışmalarımız da tamamen buna göre şekil alır.

Örneğin bir öğrenci okuyor ama ileride ne olacağını henüz belirlememiş olsun. Yıllar geçecek, bu öğrenci sınıf atlayacak, son seneye girecek. O zaman hedef hala belli değilse bu öğrenci niye okuduğunu bilemez. Yani amaçsız yaşamak zihnimizi bulandırır, dikkatimizi dağıtır. Dolaysıyla neyi aradığımız, neye ulaşmaya çalıştığımız bilmek her şeyden çok daha önemli bir yere sahiptir. Öncelikle ileriye dönük neyi hedefliyorsak, onu kafamızda belirgin bir hale getirmeliyiz. Bu sayede ulaştığımız sonuç da bir anlam kazanır.

Sonuç olarak hedef belli olunca tüm dikkatimiz, gücümüz o noktaya yoğunlaşır. Böylece ne bulduğumuzun da bir anlamı olacaktır. Yoksa hedef belli olmazsa düşünce dünyamızda gelgitler yaşarız. Bu durum kararsızlığa yol açar. Kararsız olan bir kişi de tutarlı davranışlar sergilemez. Hayatında, aradığını bulma sürecinde düzensizlik baş gösterir. Zira nerede, ne yapacağını bilemez. Oradan oraya savrulur. Kısacası yapılacak en güzel şey belli bir karara varmak, hedefi kesinleştirmektir. Hedefin ne olduğu kesinleşmişse doğru yoldayız demektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski