Küplere Binmek ile İlgili Kompozisyon

Küplere binmek deyiminin anlamı ile ilgili bir kompozisyon yazınız.

Küplere binmek sinirlenip bağırıp çağırmak, kırıp dökmek gibi anlamlar gelir. İnsan her zaman sakin olamıyor. Bazen öyle şeyler yaşanıyor ki sinirlerimize hakim olamıyoruz. Aslında sinirlenmeyen bir insan yoktur. Yani sinirlilik de insan hayatının bir parçasıdır. İstemediğimiz durumlar neticesinde gözlerimiz döner, küplere bineriz. Çünkü hepimizin hassas olduğu noktalar vardır.

Biri damarımıza bastığında artık gözümüz hiçbir şey görmez. O andaki halimizi anlatmak için küplere binmek deyimi kullanılır. Örneğin henüz yaşımız küçük olduğundan bazı davranışlarımızın nelere yol açabileceğini düşünemiyoruz. Bilerek veya bilmeyerek kötü bir şey yapabiliyoruz. Yahut dersimize gereken önemi vermeyerek düşük not alabiliyoruz. Bu gibi durumlar sonunda ebeveynlerimiz çok sinirleniyor. İşte onların böyle bir andaki sinirlenme hali küplere binmek deyimine uygun bir örnek olabilir.

Sonuç olarak sinirlenme, kızgın olma gibi anlamalara gelen küplere binmek deyimi günlük hayatımızda çokça kullanılan deyimlerden biridir. İnsanın de olumlu duyguları olduğu gibi bazen sinirlenmek gibi olumsuz duyguları da vardır. Her şeye rağmen sakin kalmalıyız. Çünkü sinirlenmek iyi şeylere yol açmaz. Hatta durumu çok daha kötü bir hale sokabilir. Bu yüzden anlayışlı olup insanları anlamaya, dinlemeye çalışmak son derece doğru olacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski