Yapılmış Küçük İşler Planlanmış Büyük İşlerden Daha İyidir ile İlgili Kompozisyon

Yapılmış küçük işler, planlanmış büyük işlerden daha iyidir sözü ile ilgili kompozisyon örneği. Bu yazıyı okuyunca kısa bir başlık koyabilirsiniz.

Bir işe başlamayı düşünmekten, o işi bitirmek çok daha iyidir. Başlanmamış bir iş henüz ortada bir şey olmadığı anlamına gelir. Fakat bitirilen bir iş artık tamamen sona ermiş, istenilen düzeye gelmiştir. Bu yüzden küçük iş de olsa bitirildiyse planlanmış büyük işlere oranlar daha iyidir. Planlanan iş henüz düşünce aşamasındadır. Hayata geçirilmek istenen bir şeydir. Yani ortada fol yol yumurta yok derler ya öyle bir durumdadır. Bu yüzden bir işin iyi olmasının ölçtüğü onun bitirilmiş olup olmadığıdır.

Örneğin bir teknik direktör, dünyanın en ünlü futbolcusunu almak istiyor. Bunun için planlarını açıklıyor. Başka bir teknik direktör de normal küçük bir takımdan bir oyuncu transfer ediyor. İkinci örnek daha iyidir değil mi? Çünkü orada iş bitmiş, futbolcu alınmıştır. Somut bir gerçekli söz konusudur. Ancak ilk örnekte sadece ünlü bir futbolcuyu alam düşüncesi vardır. Kim bilir belki de o oyuncu sözleşmeyi kabul etmeyecek, transfer gerçekleşmeyecek. Dolayısıyla bitirilen bir işin önemi bu örneklere bakarak çok daha iyi anlaşılacaktır.

Sonuç olarak bir işi küçük diye önemsemediğimizde aslında yanlış yaparız. O iş bitmiş mi ona bakmalıyız. Tamamlandıysa ondan iyisi yoktur. Yani tamamlanmadıktan sonra ne kadar büyük işler planlasanız da hiçbir anlamı olmayacaktır. Gerçekleşmedikten soran herkes bir şeyler planlar, onun hayalini kurar. Kısaca belirtmek gerekirse önemli olan bahse konu olan işin gerçekleşmesidir.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski