Ayinesi İştir Kişinin Lafa Bakılmaz ile İlgili Kompozisyon

Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz atasözü anlamı ne demek ile ilgili kompozisyon yazınız. Yazınıza örnek olarak güzel bir başlık belirleyiniz.

Bir insanın nasıl biri olduğunu anlamak için iş yapmasına bakılmalıdır. Çünkü iş insanın karakterini, özelliğini, çalışkanlığını belli eder. Konuşmaya gelince herkes ben şunu yaparım, bunu yaparım diyebilir. Fakat bunlar sağlıklı bir gösterge değildir. Önemli olan iş sırasındaki tutumdur. Baştan savama, vurdumduymaz olarak çalışan biri ne kadar konuşsa da laftan öteye gidemez. O yüzden ilk olarak bir insanın işindeki çalışma şekline, hevesine bakmak gerekir.

Örneğin bir berber kendini saç yapma konusunda övebilir. Ben herkesten güzel tıraş ederim diyebilir. BU onun iyi bir berber olduğunu göstermez. Onun gerçekten işinin ehli olduğunu anlamak için müşterilerinin saçını tıraş etmesine bakmalıyız. İşini severek yapıyor mu, güzel tıraş ediyor mu, müşterileri memnun mu gibi sorulara yanıt aramalıyız. Ancak o zaman o kişinin iyi bir usta olduğunu söyleyebilir. Hayatta hangi iş olursa olsun insan işine gereken önemi veriyorsa, özenli ve titiz bir çalışma sergiliyorsa o kişi, çalışkandır, sorumluluklarını bilen biridir sonucuna ulaşırız. Yoksa ağzı olan konuşur misali laf etmeye gelince herkes anlasın anlamanın bir şeyler söyler.

Kısaca özetlemek gerekirse bir insanı anlamak için işi yapma şekline bakmalıyız. Zira iş, ayna gibi insanların kişiliği hakkında bize gerçekçi bilgiler sunar. Bu gerçekten böyledir.

5 Yorumlar

Daha yeni Daha eski