Kendisini Pek Çok Seven Çevresinde Pek Az Sevilir Kompozisyon

Kendisini pek çok seven çevresinde pek az sevilir ile ilgili kompozisyon yazınız: Yazınıza uygun bir başlık belirleyiniz.

İnsanın kendini sevmesi elbette önemli bir konudur fakat bu kendini beğenmişlik seviyesinde olursa işte o zaman sorun var demektir. Kendisini pek çok seven biri başkalarını hor görmeye daha yatkındır. Sanki bu dünya sadece kendi etrafında dönüyormuş gibi düşünür. Bu yüzden diğer insanlara yüksekten bakar. Bunun adı kibir denilebilir.

Bir insan kendisini çok fazla sevince başkalarını küçümser, önemsiz gibi görür. Bu da insan ilişkilerinde olumsuz sonuçlar doğurur. Mesela böyle birini kimse sevmez. Herkes ondan kaçınır. Yani samimi olmak istemezler. Hani bazıları kendini över, ya, bu aslında kendisini pek çok sevmesinin sonucunda gerçekleşir. Bir insan her konuda kendini beğeniyorsa onun gözü yükseklerde olur. Bu düşüncelerinin esiri olur. Etrafındaki kişilere kıymet vermez. Sanki en önemli kişi bir tek kendisiymiş gibi yanlış algılara kapılır. Dünyada kendini çok sevmekten daha yanlış bir şey olamaz. Sonuçta herkes insan ve aynı özelliklere sahiptir. Kimsenin diğerlerinden bir üstünlüğü yoktur. Eşitlik gibi bir durum söz konusudur. Kibre kapılıp da başkalarını küçük görmeye, horlamaya kesinlikle hakkımız yoktur.

Kısacası çevrenizdeki kişilerin sizi sevmesi alçak gönüllü olmanıza bağlıdır. Kendinizi çok sevdiğinizi belli, ederseniz, bunu anlayan kişiler sizden bir an önce uzaklaşmanın yolunu ararlar. Sonuç itibariyle kendimizi haddinden fazla sevmek hiç de iyi değildir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski