Okulunuzda bir dergi çıkarttığınızı düşününüz. Bu dergiyi tanıtıcı bir konuşma yapınız.

Okulunuzda bir dergi çıkarttığınızı düşününüz. Bu dergiyi tanıtıcı bir konuşma yapınız. Konuşmanızdan yabancı dillerden alınmış, dilimize henüz yerleşmemiş aşağıdaki kelimelerin Türkçe karşılıklarını kullanarak konuşma yapınız.

Kelimelerin Türkçe karşılıkları: 1. Editör: Yayımcı, 2. Tiraj: gazete, dergi, kitap gibi şeylerin bir basılıştaki adedi. 3. Asparagas: gerçekmiş gibi yayımlanan yalan haber, 4. Promosyon: Tanıtım

Bu yıl sınıfımızca bir dergi çıkarmak istedik. Dergimizin adı, Okula Dönüş koyduk. Geçen yıl ikinci dönemde beri okuldan uzak kaldık. Bu hepimiz için üzücü bir durum oldu. Şimdi bütün arkadaşlarımla okulumuz çok özlediğimizi söylemek istiyorum. Bu dergide okula olan özlemimizi anlatan yazılar, röportajlar, şiirler paylaşacağız.

Farklılık olsun diye bilmece ve resfebeleri de dergiye koymayı düşünüyoruz. İlk baskı şu an hazır hale geldi. Dergimizi yayımcıdan alınca okula döndüğümüz gün herkese ücretsiz olarak dağıtacağız. Okuldaki öğrenci sayısınca dergi adedi bastırdık. İçinde hiçbir şekilde yalan haber yoktur. Her şey geçen yıldan bu yana hissettiğimiz okul özlemiyle ilgili gerçek şeylerdir. Kimi arkadaşlarımız düşüncelerini günlük şeklinde yazıya aktardı. Kimileri şiir yazdı. Ben de bu konuda dikkat çekici bir kompozisyon kaleme aldım. Şu an aslında çok heyecanlıyız. Dergimizi dağıtınca okuldakilerin ne hissedeceğimi merak ediyoruz. Hatta o gün dergi ile ilgili kısa bir röportaj da yapacağız.

Günlerdir epey bir tanıtım yaptık. Haftaya okuldakilerle dergimizi buluşturacağız. Bakalım, süreç nasıl işleyecek. Sınıfça çok heyecanlı olduğumuzu belirtmek istiyorum. Konuşmamı dinlediğiniz için hepinize teşekkür ederim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski