Sizce insanlar neden kitap yazma ve okuma gereği hissediyorlar? Hafızada tutma tekniğini kullanarak bu konu ile ilgili bir konuşma yapınız.

Bu bölümde fikir alacağınız yazının konusu: Sizce insanlar neden kitap yazma ve okuma gereği hissediyorlar? Hafızada tutma tekniğini kullanarak bu konu ile ilgili bir konuşma yapınız.

Arkadaşlar, insanların dünyasında edindiği bilgiyi paylaşmak vardır. Bu yüzden her öğrendiğimizi içimizde saklamıyoruz. Onu başkalarına aktarmak, onların da faydalanmasını sağlamak amacıyla kitap yazma ihtiyacı doğduğunu düşünüyorum. Kitap okuma konusuna gelince bunun birçok nedeni vardır.

Örneğin okuyup kendimizi geliştirmek istiyoruz. İhtiyacımız olan konularda yeni bilgilere ulaşarak onları hayatımızda uyguluyoruz. Böylece daha kolay bir hayat yaşama şansımız oluyor. Bilgi eskiden olduğu gibi günümüz koşullarında da çok önemlidir. Bu yüzden okuma ve yazma hayatın her döneminde gerekli olmuştur. Bizler kitap okudukça düşünce dünyamız zenginleşmektedir. Karar verme becerimiz gelişiyor. Olaylara farklı yönlerden bakmayı öğreniyoruz. Düşünebilen, hayatı sorgulayabilen bireyler haline geliyoruz. Bu nedenle kitap okuma gereği ortaya çıkıyor.

Sonuç olarak sahip olduğumuz bilgiyi başka insanlar anlatmak, onlara yararlı olmak için kitap yazma önemli bir gereksinimdir. Birçok yazar yazdığı kitaplarla insanlığa ciddi anlamda katkı sağlamıştır değil mi? Kitap okuma ile hem bilgimizi artırıyoruz, hem yorum becerisi kazanıyoruz. Bakış açımız oldukça zenginleşiyor. Böylece ne düşündüğünü ne dediğini bilen bilinçli ve kültürlü insanlar olarak yetişiyoruz. İşte bütün bu faktörler kitap yazma ve okuma gereği hissetmemize büyük oranda katkı sağlıyor. Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski