Nasıl bir doğada ve sosyal çevrede yaşamak istediğinizi anlatan bir kompozisyon yazınız.

Nasıl bir doğada ve sosyal çevrede yaşamak istediğinizi anlatan bir kompozisyon yazınız.

Hiçbir şekilde insan elinin değmediği, doğal görünümünde olan bir doğada yaşamak isterdim. Düşünüyorum da böyle bir yer cennetten bir köşe gibidir. Oysa insanlar girdiği yerin düzenini bozuyor, doğayı farklı şekillerde tahrip ediyor. Bu nedenle ıssız ve insanların ayak basmadığı bir doğa yaşamak için çok elverişlidir.

Bilindiği üzere doğa kendi halinde bir dengeye sahiptir. Bozulmamış bir düzeni olan doğada bütün canlılar mutluluk içinde varlığını sürdürür. Ben de yemyeşil kırlarıyla, çağlayarak akan berrak sularıyla, neşeyle uçan kelebek ve kuşlarıyla, mis gibi havasıyla ruhumuza canlılık veren bir doğada yaşamayı çok isterdim. Sosyal çevre konusuna gelince, elbette sosyalleşmek de çok önemli bir ihtiyacımızdır. Bu bağlamda iyi kalpli kimselerin olduğu, herkesin birbirine karşı son derece anlayışlı olduğu, kimsenin arkasından iş çevirmeyen, bilgili, görgülü bir sosyal çevrede yaşamak isterdim. Çünkü insanın bulunduğu, yaşadığı ortam hayatını doğrudan etkilemektedir. Onun için her şeyiyle iyi ve güzelolan bir sosyal yaşam kalitemizi de olumlu yönde destekler diye düşünüyorum.

Kısaca toparlayacak olursam, içinde yaşadığımız doğa ve sosyal çevre kendi halinde oluşu, temizliği ve güzelliğiyle hayatımıza anlam katar. Her iki açıdan da isteklerimizin gerçekleşmesi, hem bedenen hem de ruhen sağlıklı bir hayat için çok gereklidir.

1 Yorumlar

  1. Çok uzun olmuş ama çok güzel ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski