Küresel Isınma ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümde küresel ısınmanın etkileri hakkında yazdığımız metni inceleyerek küresel ısınma ile ilgili kompozisyon oluştururken kısaca fikir edinebilirsiniz.

Bilindiği üzere dünyamızın üzerinde bizi kuşatan, çepeçevre saran bir atmosfer var. Bu atmosferin belli bir ısı dengesine sahiptir. Ancak insan eliyle gerçekleşen faktörler dünya yüzeyinin ısınmasına neden olmaktadır. Yeryüzündeki bu ısınmaya kürese ısınma diyoruz. Anlayacağınız atmosfer tabakasında bulunan gazlar sera etkisi yapıyor ve buna bağlı olarak dünya yüzeyi ısınıyor. İşte bu ısınma küresel ısınmadır.

Küresel ısınma ile birlikte kutuplardaki buzullar her geçen gün eriyor. Büyük çaplı iklim değişiklikleri yaşanıyor. Dolayısıyla dünyanın bir anlamda dengesi değişmiyor diyebiliriz. Eskiden sık yaşanmayan farklı türlerde doğa olaylarının arttığını görmekteyiz. Ozon tabakasının atmosfere salınan zehirli gazlarla delinmesi yoluyla ortaya çıkan küresel sınma aslında dünyamızı, hayatımız, bütün canlıları tehdit ediyor. Bunun önüne geçmek için devletler arasında bazı antlaşmalar yapılıyor fakat insan boş durmuyor. Beşeri faktörler tüm hızıyla küresel ısınmaya davetiye çıkarmaya devam ediyor. Bu kötü duruma en çok da insan eliyle yapılan şeyler yol açıyor. Arabaların egzoz gazı, parfüm ve spreyler, fabrika dumanları ve daha birçok etken atmosfere ulaşıyor. Bütün bu sebepler zaman geçtikçe küresel ısınmayı buna bağlı olarak iklim değişikliğini tetikliyor.

Sonuç olarak küresel sınma dünyada sera etkisi yapıyor. Sıcaklıklar ortalamaların üzerinde seyrediyor. Dünya yüzeyindeki tabakanın ısınması da alışılmadık şeylerin yaşanmasına neden oluyor. İlerleyen yıllar için ise bu durum tam anlamıyla bir tehdit anlamına geliyor. Ne yapıp edip yetkililerin küresel ısınma konusunda katı önlemler alması, biz dahil olmak üzere tüm canlıların geleceği adına çok önemlidir.

6 Yorumlar

Daha yeni Daha eski