Dikenden Gül Bitiren Kışı Da Bahar Haline Döndürür Kompozisyon

Dikenden gül bitiren, kışı da bahar haline döndürür sözü ile ilgili kompozisyon yazınız. Yazıya uygun bir başlık belirleyiniz.

Hayat çok uzun ve yorucu bir yolculuktur. Bu bağlamda başımıza çok zorlu işler gelebilir. Ancak umulu olmak gerekiyor. Her zaman sıkıntılı günler geçireceğiz diye bir şey söz konusu değildir. Kışın ardından bahar geliyorsa acı günlerin ardından da sevinç dolu, refah dolu günler gelecektir. Bunu böyle bellemeliyiz.

Karşımıza çıkan, yaşamak zorunda kaldığımız sıkıntılı zamanlarda kepenkleri yere indirmemeliyiz. Bu zor anların da geçeceğini bilerek yaşamımızı sürdürmeliyiz. Zira kara gün kararıp kalmaz demiş atalarımız. Gerçekten de öyle. İster bir hastalığa yakalanmış olalım, ister parasız pulsuz kalmış olalım veya başka bir olumsuzluk başımıza gelebilir. Bütün bunlar hayatın her insan gösterebileceği imtihanlardır. Öyle zamanlarda sabır gösterip, yarınların güzel olacağını, aydınlık dolu günlerin geleceğini ümit etmek gerekiyor. Hepten hayat küsmek insanı daha kötü hale getirebilir. O yüzden zor zamanlara biraz iyi açıdan bakmak lazım gelir.

Sonuç itibariyle hiç kimse bu hayat sıkıntısız yaşamıyor. Herkes birbirinden faklı sınavlara tabi tutuluyor. Kimi yokluk çekiyor, kimisi bir kazaya uğrayıp yatağa bağımlı olarak yaşıyor, kimisi hastalıkla mücadele diyor. Dolayısıyla hayat aslında çetin bir mücadelenin adıdır. Başımız ne gelirse gelsin yaradanı aklımızdan çıkarmamalıyız. Yardana dua edip, umudumuz artırmalıyız. Her şeyin düzeleceği, yoluna gireceği günleri sabrederek beklemeliyiz. Bundan sonra gerisini yüce yaradan bırakmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski