Konuşmak İhtiyaç Olabilir Ama Susmak Sanattır ile İlgili Kompozisyon

Konuşmak ihtiyaç olabilir ama susmak sanattır ile ilgili kompozisyon örneğini okuyup, yazıya uygun bir başlık koyabilirsiniz.

Konuşmak insanoğlunun fıtratında olan önemli ihtiyaçlardan biridir. Yani konuşmadan bir gün bile geçiremeyiz. Lakin dikkat edilmesi gereken nokta ise çok konuşmaktan kaçınmaktır. Çünkü kendini bilmeyen bazı insanlar çok konuşmayı sanki bir marifet gibi sanırlar. Oysa çok konuşmak anlamsız, yere konuşmaktır ki bu da insanlar arasındaki saygınlığı azaltan bir şeydir.

İki dinle bir söyle diye bir atasözümüz vardır. Yani susmak konuşmaktan kat kat iyidir. Herkes de susamıyor. Ağzı olan olur olmaz şeylere konuşuyor. Bu konuda kendimizi biraz sorgulamalıyız diye düşünüyorum. Sadece gerekli olan konularda konuşursak yerinde konuşmuş oluruz. Yoksa anlayıp anlamadan, bilip bilmeden her şeye ağzımız açarsak kötü sonuçlarla karşılaşmamız muhtemeldir. Mesela bazı insanlar çok konuşmayı sever. Fakat bu tür bir tavır, boş konuşmanın ötesine geçmez. İşin aslına baktığınızda çok da bir şey bilmediklerini fark edersiniz. O zaman içinizden onların notunu verirsiniz.

Sonuç olarak insan biraz ne dediğini bilmelidir. Haddini bilen insan konuşmaktan ziyade susmayı tercih eder. Çünkü çok konuşmak etrafımızdakileri de olumsuz yönde etkiler. O kişiler bizden uzaklaşma yoluna giderler. Önemli olan susma davranışını gösterebilmektir. Susmanın insanların kalitesiyle bir ilgisi vardır. Anlayış sahibi, kimseler susmanın konuşmaya göre daha güzle bir sanat olduğunun farkındadır. Bu nedenle onlar, ihtiyaç duyulduğu anda konuşurlar. Boş yere laf kalabalığına girmezler. Zaten doğru olan da budur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski