Bilim Gerçeğe Giden Yolları Aydınlatan Işıktır ile İlgili Kompozisyon

Bilim gerçeğe giden yolları aydınlatan ışıktır sözü ile ilgili kompozisyon yazınız. Yazınıza uygun bir başlık koyabilirsiniz.

İnsan gerçek bilgiye ancak bilim sayesinde ulaşabilir. Kulaktan dolma bilgilerle bir yere varılamaz. Bilimde tamamen kanıtlama amacı vardır. Bir şey araştırılır, o konuyla ilgili çeşitli deneyler yapılır. Gözlemler sonucunda bir yargıya varılır. İşte bunun adı bilimdir. Bilim de gerçeğe giden yolları aydınlatmış olur. Bilimin ışığında diye bir tabir kullanılır ya, demek ki bilim ışığın ta kendisidir diyebiliriz.

Mesela bilim insanlar birçok konuda buluşa imza atmıştır. Onlar bilimin ışığında yürüyerek en doğru bilgileri edinmiştir. Daha sonra bu bilgileri insanlıkla paylaşmışlardır. Böylece bilim sayesinde hayatımız çok daha kolay bir hale gelmiştir. Hastalık konusundan örnek verelim. Bir hastalık ortaya çıktığında sağdan soldan şunu yaparsan iyi gelir, bunu yaparsan iyileşirsin gibi kulaktan dolma bilgiler duyarız. Oysa bu tür bilgiler bizi yanlışa sürükler. İyileşeyim derken çok daha kötü bir duruma gelebiliriz. Ancak bu konuda kanıtlanmış çalışmaları kullanan uzmanlara yani doktorlara başvurduğumuzda hastalığı tedavi eden ilaçlar kullanırız. O zaman iyileşiriz. Çünkü doktorlar bilimden yararlanıyor. Doğruluğu kanıtlanmış bilgilere göre hareket ediyorlar. Yani bilim sayesinde bir şeyler kanıtlanıyor. Bunlar hayatımızda işe yarar alanlarda kullanılıyor. İnsanlık bilimin ışığında yürüse en gerçek bilgiye ulaşır.

Sonuç olarak bir ülke bilime ne kadar önem verirse o kadar gelişir. Tam tersi durumda ise daha geriye gider. Gelişmişliğin tek yolu bilimdir. Bunu bir kenara yazalım.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski