Eskisi Olmayanın Yenisi Olmaz Kompozisyon

Eskisi olmayanın yenisi olmaz ile ilgili kompozisyon yazınız. Yazınıza uygun olan kısa bir başlık belirleyiniz.

Eski olan eşya ya da elbiseler sırf eskidi diye hemen gözden çıkarılıp atılmamalıdır. Onların da hala işe yarar bir tarafı vardır. Bu yüzden eski eşyalar hala kullanılmalıdır. Yani eski olan her şeyi gündelik işlerde kullanmaya devam etmeliyiz. Böylelikle aldığımız yeni şeyler de hemen eskimez.

Eğer eskidi diye elimizde bulunan eşya veya giysileri kaldırıp atarsak evdeki yeniler de kullanılıp eskir. Oya buna gerek yok. Eski ürünleri kullandığımızda daha önceden aldığımız ürünler de yeni olarak kalacaktır. Dolayısıyla işe yaramaz deyip de eskiyen ürünleri atmak akıl karı değildir. Hayat devam ettikçe onların da kullanılması oldukça uygundur. Mesela bir ayakkabımız var. Birkaç aydır onu giydiğimizi düşünelim. Yakınlarda yeni bir ayakkabı aldık farz edelim. Şimdi eskisini hala giyebiliriz. Günlük işlerimizi için onu kullanabiliriz. Bir yere falan gittiğimizde, özel bir günde ise yeni ayakkabımızı giyeriz. Bu sayede yeni ayakkabı az kullanılacağı için hemen eskimeyip yeni özelliğini korur. İşte eskisi olmayanın yenisi olmaz atasözünün anlamı bu basit örnekle kolayca anlaşılabilir.

Sonuç olarak bir şeyleri kullanırken biraz tutumlu olmak gerekiyor. Her eşyamız için de aynı durum söz konusudur. yeni olan ürünü bir an önce her yerde kullanırsak onu da eskitiriz. Dolayısıyla eskilerimizi atmayıp günlük hayatta kullanmak çok daha doğru olur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski